Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hayatın hep farklı bir planı var!

Sanat dünyası dün, Özgü Namal'ın nefes terapisti eşi Serdar Oral'ın önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesiyle sarsıldı.
Namal, 2014 yılında oyunculuğu bırakıp eşiyle Köyceğiz'e yerleşmiş ve burada iki çocuğuyla birlikte huzurlu yaşamaya adamıştı kendini. Namal-Oral çiftinin, ünlü olup da medyada nasıl haber olmadan yaşanır dersi veren bir hayatları vardı. Google'da bile yan yana çekilmiş çok az fotoğrafları vardı.
Daha önceki iki evliğinden üç çocuğu olan, özel bir firmada genel müdürlük yaptıktan sonra Fethiye'ye yerleşen Soral, burada uzun süredir yoga ve nefes dersleri veriyordu.

Sanat dünyasında stresli yaşamı geride bırakıp huzuru köy yaşantısında arama trendinin bizdeki en popüler örnekleriydi Namal-Soral çifti.
Ne yazık ki, siz ne kadar sağlıklı, stresten uzak, organik yaşamaya çalışırsanız çalışın hayatın sizinle ilgili hep farklı planları oluyor! Gerçekten üzücü bir durum. Allah geride kalanlara sabır versin.

Parayı elde taşımak mı kaldı?
İstanbul Pendik'te bankadan çıkan iki kişi, içinde 70 bin dolar bulunan çantalarını bagaja koyarak lüks otomobillerine bindi. O sırada hırsızlar, bagajı açarak para dolu çantayı alıp kaçtı.
Klasik banka çıkışı soygunu. İnternet bankacılığıyla birkaç tıkla yapılacak işlem için çantayla para taşımak büyük risk. Paranın kaynağını belirtmek istemeyen ya da düşük vergi ödemek isteyenler parayı elden götürüyorlar. Hırsızlar da bunu bildikleri için bankaların, tapu dairelerinin önünde pusuya yatıyorlar. Vergiden, banka masrafından kaçayım derken doluya tutulmayın!

Madonna'nın burç takıntısı
Ünlü DJ David Guetta, Madonna ile ilgili şu ilginç açıklamayı yaptı: "2009'da Madonna'nın Revolver şarkısının remiksini yaptım ve bununla Grammy kazandım. Madonna, remikse bayıldığını söyleyerek gelecek albümünü benim yapmamı istedi. Bir yemekte buluştuk. Her şeyden konuştuk... Çok hoştu... Sonra bana burcumu sordu. Akrep burcu olduğumu söyledim. Aniden yüzü değişti ve bana 'Üzgünüm, birlikte çalışamayacağız. Seni tanımak güzeldi. Hoşça kal' dedi.
Guetta gibi usta DJ sırf burcu yüzünden reddedilir mi? Bazı insanlar burçlara çok takıntılı. Belki de Madonna, hayatına giren Akrep burcu insanlardan çok çekti. Ama ünlü şarkıcı son dönemde iyi kararlar vermedi, kariyeri düşüşte!

Yemek siparişi ölümleri!
İzmir'de faaliyet gösteren Karşıyaka Motosikletli Kuryeler Derneği Üyesi Önder Coşgun, yemek sipariş sitelerindeki hız puanı uygulamasının, motosikletli kurye kazalarını artırdığını, son bir ayda beş kuryenin hayatını kaybettiğini açıkladı.

HIZLI SERVİS STRESİ
Aslında her şey bir firmanın yemek siparişlerini 30 dakikada ulaştıracağını, eğer bunu gerçekleştiremezse müşterinin yemeği bedavaya alabileceğini garanti etmesiyle başlamıştı. Verilen bu garanti, bir süre sonra diğer firmalar için de müşteri talebine dönüştü. Sipariş verilen yemeğin hazırlandıktan sonra 30-45 dakika arasında gelmesi şart koşulmaya başlandı. Daha kötüsü, yemek siteleri, hızlı servis puanlaması ile paket servis yapan elemanları iyice zora soktu. Hani yollarda deli gibi motosiklet kullanan, trafik kurallarına uymayan kuryelere kızıyoruz ya, bunun asıl nedeni yemeği 30 dakikada ulaştırma stresi. Yemeği geç götürürseler internet uygulamasında düşük puan alıyorlar!
Türkiye'de her gün ortalama 3 bin 368 trafik kazası yaşanıyor. 18 kişi ölüyor, 841 kişi yaralanıyor. Kazaların yüzde 39'u otomobil sürücüsü, yüzde 29'u ise motosiklet sürücüsü kaynaklı oluyor ama hayatını en çok kaybeden motosiklet sürücüleri oluyor. Sipariş sitelerindeki hız puanı uygulamasına acilen son verilmeli!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA