Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Terörü bitirmemizin faturasını dolardan çıkarıyorlar!

■ Dün ajanslara Hakkari- Zap Vadisi'nde düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası ikinci ayak yarışlarının görüntüleri düştü. 40 ilden 450 sporcu, 3 bin 740 metre yükseklikteki Sümbül Dağı'nın eteklerinde bulunan Zap Vadisi'nde yarışıyordu. Eskiden bu bölgeden sadece çatışma ve şehit haberleri gelirdi! Sadece Zap Vadisi mi?
■ Her karışında şehit kanı olan Şırnak-Uludere'deki Kato Dağı'nın eteklerinde artık Gençlik, Huzur ve Bal Festivali düzenleniyor. Uludere'de halkı Harbiye Açıkhava'daki gibi konser coşkusu yaşıyor.
■ Yine PKK ile girilen çatışmalardan adına aşina olduğumuz Cudi Dağı'nda bugün yamaç paraşütü yapılıyor.

■ Başta PKK olmak üzere terör örgütlerinin yıllarca evi gibi kullandığı Munzur Dağı'ndaki Munzur ve Pülümür çayının etrafı yazları artık Bodrum, Çeşme gibi. Halk Tunceli Beach'te güneşleniyor, olimpik havuzda yüzüyor, çocuklar aquapark'ın tadını çıkarıyor. İşte tüm bunlar iktidarın başarısıdır. Bölge önce terörden temizlendi, sonra altyapı yatırımları yapıldı, hayat normale döndürüldü, turizm ve organik tarım teşvik edildi. Pandemiye kadar Doğu'da turizm şaha kalkmıştı. Çok değil dört sene önce Sur, Cizre ve Nusaybin'de PKK hendekler kazmış, barikatlar kurmuştu. Ordu 15 Temmuz'da FETÖ'den temizlendikten ve SİHA'lar devreye girdikten sonra, barış ortamının kıymetini bilmeyenler gerekli dersi aldı. Ordumuz teröristlere diz çöktürdü, PKK'ya tarihinin en büyük yenilgisini yaşattı. Eskiden muhalefetin tek konuştuğu konu terördü. Şimdi terörü değil, doların yükselişini konuşuyorlar! Gece gündüz doları konuşan uzmanlar, Türkiye'nin terörü bitirdiği için cezalandırıldığını bilmiyorlar mı? Küresel güçlerin Türkiye'nin ekonomisinin zarar görmesi için var gücüyle çalıştığını görmüyorlar mı?

TERÖRE 1,5 TRİLYON DOLAR
1984-2018 yılları arasında Türkiye, terörle mücadelede 40 binden fazla insanını kaybetti. Bugüne kadar terörle savaşa 1.5 trilyon dolar harcandı. Bu para harcanmasa Türkiye'nin şu anda hiç borcu yoktu. 1.5 trilyon dolar ile sıfırdan yeni bir Türkiye kurulurdu! Geçmişte terör sorunu üzerinden gece gündüz muhalefet yapanlar, şimdi neden "Çok eleştirdik ama helal olsun AK Parti, PKK'yı bitirdi" demiyorlar? Çünkü finansörleri ne derse onu eleştirmek zorundalar! Bir ülkede siyaseti yönlendirmenin en kolay yolu muhalefeti ve ayrılıkçı terör örgütlerini finanse etmektir. Niye komşu ülkelerimiz PKK'ya yıllarca ev sahipliği yaptı? Neden bebek katilleri Avrupa'da özgürlük savaşçısı olarak görülüyor? Küresel güçler, Türkiye'ye karşı terörü ve muhalefeti finanse etmenin artık işe yaramadığını gördü. Türkiye'ye istediklerini yaptıramadıkları için şimdi ekonomimizi hedef alıyorlar! Ha Johnson'un mektubu, ha Trump'ın tweet'leri... Senaryo hep aynı! Kendi çıkarlarımız için hareket edince, Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra olduğu gibi yine bizi cezalandırıyorlar!

ESKİ TÜRKİYE'Yİ İSTİYORLAR
Akdeniz'de doğal gaz çıkarmamızı istemiyorlar, Avrupa'daki gurbetçilerin haklarını savunmamıza kızıyorlar, Kıbrıs'ta çözüm istemiyorlar, mülteci sorunu bitirmek için Suriye'de güvenli bölge kurmamızı istemiyorlar, Azerbaycan'a yardım etmemize köpürüyorlar, hiçbir şey yapmamızı istemiyorlar. Eskiden olduğu gibi her şeye başımızı sallamamızı istiyorlar! Ellerinde olsa Akdeniz'de bize balık bile tutturmayacaklar! Seçime giren her Avrupa lideri başı sıkışınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alıyor. Arap ülkeleri bile Türk mallarını boykot için sıraya girdi! En çok da terörü bitirmemize kızıyorlar. Çünkü terörle artık Türkiye'yi baskı altında tutamıyorlar! Ellerinde kalan tek silah; döviz kuru üzerinden manipülasyon yapmak. Türkiye'yi, rahatça söz geçirebildikleri eski günlerine döndürmek istiyorlar. Tüm mesele bu! Şu an verdiğimiz ekonomik savaş, bağımsızlık savaşı aslında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA