Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Siz hepiniz Maradona tek!

Ölüm haberini duyunca aklıma ilk 1982 Dünya Kupası'nda Arjantin'in Brezilya'ya 3-1 yenildiği maçta Batista'ya tekme atıp kırmızı kart gördüğünde ağlamam geldi. Mahalledeki bütün çocuklar gibi ben de Diego Maradona'nın harikalar yaratmasını bekliyordum ama o maç ve öncesinde o kadar çok tekme yedi ki, sonunda ruhen çöktü. Günümüzün futbol yıldızları İtalyan Claudio Gentile gibi kasaplara karşı oynamadıkları için şanslılar!
Maradona gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcuydu ama hem kendiyle, hem de sistemle bir kavgası vardı. Bu da onu asi bir anti kahraman yaptı. Fidel Castro ile yakın dost olacak kadar sosyalist Napoli mafyasıyla bağlantı kuracak ve uyuşturucu bağımlısı olacak kadar da kötü çocuktu! Ama ülkesinde adına kilise açılacak kadar kutsal kabul ediliyordu.

Maradona sevgisini anlamak için 1990 Dünya Kupası'nda ev sahibi İtalya'nın, Arjantin ile karşılaştığı maça gitmek lazım. Maç, Napoli şehrinde oynandı. O gün stadı dolduran Napolililer İtalya'yı değil, Arjantin'i destekledi!
Maradona'nın dehasını anlamak için 1986 Dünya Kupası'nı tek başına kazanmasını, vasat Arjantin takımını 1990'da finale çıkarmasını, Napoli gibi sıradan bir takımı Gullit'li, Van Besten'li Milan ve Platini'li Juventus karşısında iki kere İtalya şampiyonu yapmasını, UEFA Kupası'nı kazanmasını örnek gösterebiliriz. Hani mahalle maçlarında "Siz hepiniz ben tek" diye meydan okuyan çocuklar vardır ya, işte o çocuk Maradona'ydı ve gecekondu mahallesinden zirveye çıkana kadar bütün hayatı meydan okumayla geçti. Falkland Savaşı'nın bile rövanşını aldı!
Messi ya da Ronaldo'nun hayatından belki istatistiksel başarılarla dolu sevimli bir film çıkar ama Maradona'nın hayatından 'The Godfather' üçlemesi çıkar!

Ne yaptın Yonca?
Ünlü şarkıcı Yonca Evcimik, son şarkısı 'Ayıp Şeyler'de kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak isterken kadın düşmanı ilan edildi iyi mi!
Evcimik'in iyi niyetlerle yola çıktığına inanıyorum ama rap yapma çabası iyi sonuç vermemiş. Şarkı cinsiyetçi söylemlerle dolu ve verdiği mesajlar yanlış anlaşılmaya müsait.
Kadına yönelik şiddetle mücadele gibi haklı bir konuya destek olayım derken 'kadın düşmanı' ilan edilmek sıra dışı bir durum. Uğraşsanız böyle bir duruma düşemezsiniz ama Evcimik zoru başardı!

İlk kurşunu Mete Yarar attı
Habertürk'te 'Türkiye'nin Nabzı' programında gazeteciyazar Deniz Zeyrek, gündem hakkında konuşurken "Başka var mı konuşacak?" diye sorunca Mete Yarar "12'den sonra kabağa dönüşüyor" dedi. Zeyrek de "Fareye dönüşmekten iyidir" şeklinde cevap verdi. Stüdyodakilerin gülmesi Yarar'ın da gülerek "Katılıyorum" demesinin ardından konulara devam edildi.
Kısa süre sonra Yarar, Zeyrek'e kızarak, "Bana bir daha hayvan lakabı takarsa, onunla kafa kafaya geleceğim. Ben sana kabağa dönüş dedim. Edep dersi verdiğin adama bak..." dedi ve programı terk etti.

SOSYAL MEDYAYA KIZDI
Aslında Yarar, Zeyrek'e "Kabak" diyerek ilk kurşunu kendisi attı. Zeyrek'in "Fare" benzetmesini kime yaptığı da belli değildi!
Galiba Yarar sosyal medyada Zeyrek ile aralarında geçen kısa diyaloğun farklı mecralara çekildiğini görünce öfkelendi. Gösterdiği tepki ve yayını terk etmesi saygısızlık oldu.
Asıl tartışmamız gereken ise Yarar'ın bir güvenlik uzmanı olmasına rağmen Covid-19'dan ekonomiye birçok farklı konuda tartışma programlarına katılması. Birçok programda hep aynı konuklar bazen uzmanı olmadıkları konular hakkında bile ahkam kesiyorlar. Türkiye'de konuşacak başka uzman yok mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA