Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ya kocası uçurumdan itmediyse!

2.5 yıl önce Fethiye-Kelebekler Vadisi'nde fotoğraf çektirirken kayalıklardan düşerek karnındaki yedi aylık bebeğiyle ölen Semra Aysal'ın eşi Hakan Aysal tutuklandı ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede "Sanığın eşi adına 400 bin lira teminat bedelli ferdi kaza sigortası yaptırdığı, sonrasında tatil bahanesiyle geldikleri Fethiye'de eşini Kelebekler Vadisi yamacına götürdüğü, orada üç saat kadar oturdukları, sanığın bu arada ortalığın tenha olduğu bir anı beklediği ve eşini uçurumdan aşağıya iteklemek suretiyle kasten öldürdüğü anlaşılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

İddianamede ayrıca Hakan Aysal'ın olaydan kısa bir süre sonra 400 bin lirayı almak için sigorta şirketine gittiği ama başvurusunun kabul edilmediği belirtildi.

Eşiyle kuracakları işle ilgili konuştuklarını ve birkaç fotoğraf çektiklerini öne süren sanık ise "...Eşim benden telefonu istedi. Yerimden kalktım ve bir iki adım ilerideki çantasından telefonunu aldığım esnada arkamdaki eşimin çığlığını duydum. Geri döndüğümde eşim yoktu... Eşimi ben ittirmedim" dedi.

'VAVIEN' FİLMİ GİBİ

Bu olayı ilk okuduğumda hem eşini, hem de doğmamış çocuğunu kaybetti diye Hakan Aysal'a üzülmüştüm. Olay Engin Günaydın ve Binnur Kaya'nın başrollerini paylaştıkları 'Vavien'i hatırlatıyor. Filmde Celal, 15 yıldır Almanya'da yaşayan babasının gönderdiği paraları biriktiren karısını uçurumdan aşağı düşmesini sağlamıştı ama 'Vavien' komedi filmiydi!

Ayrıca 1944 yapımı 'Double Indemnity' adlı kara film başyapıtını da referans gösterebiliriz. Filmde, kocasını öldürüp sigorta parasını almaya çalışan bir kadının öyküsü anlatılıyordu.

Dün Sabah gazetesinde çıkan Ceyhan Torlak'ın haberinde ise Semra Aysal'ın ağabeyi Naim Yolcu olayın planlı bir cinayet olduğunu iddia ediyordu: "Kız kardeşim oğluna Hamza ismini koymak istemişti. Hakan karşı çıkmış, 'O Toprak olacak' demişti. O anda anlayamadık ama önceden cinayetin sinyalini vermiş..."

Peki, Hakan Aysal suçlu değilse? Bir baba 400 bin lira için doğmamış çocuğunu ve annesini uçurumdan aşağı iter mi? Olayı gören yok, kadının itildiğine dair bir delil de yok. Ama Aysal'ın ferdi kaza sigortası yaptırması kafaları karıştırıyor. Normalde erkekler, karısına değil kendisine kaza sigortası yaptırır!

Kaza sigortası yaptırmak bir kişiyi cinayetten suçlu bulmak için yeterli delil mi? Sigorta şirketlerinin parayı vermemek için her olasılığı sonuna kadar zorladığını da unutmayalım. Normalde bu tür vakalarda katil daha sorgulama aşamasında çözülür ama Aysal sorguda herhangi bir itirafta bulunmamış. Suçu ispatlanana kadar herkes masumdur diyelim ve adalete güvenelim.

***

8 TEKNOLOJİ MUHABİRİ ARANIYOR!

The Washington Post gazetesi önceki gün yayınladığı iş ilanında sekiz teknoloji muhabiri aradığını yazıyordu.
Bizim medyada sekiz muhabir çalıştıran bir haber servisi yoktur herhalde. Ülkemizde teknoloji muhabiri olmayan gazeteler bile var. Her müdür sekiz muhabir çalıştırmak ister. Bu sorun aslında tiraj ve reklam geliri ile alakalı. Gazeteler birçok kez teknoloji eki yayınladı ama ne okur, ne de reklam verenden ilgi görmedi.

***


PETSHOP'LARIN SAYISI AZALTILMALI

Malatya'da çocuğunun kitaplarını okuldan almaya giden kadın, evinin yakınında sekiz sokak köpeğinin saldırısına uğradı.
Kadına hastanede 18 dikiş atıldı. Bunun gibi her hafta bir haber okuyoruz. Hep yazıyoruz: İnsanlar bakamayacakları köpekleri petshop'lardan alıp sonra canları sıkılınca dışarı bırakıyor. Böylece aç ve tehlikeli köpek sürüleri oluşuyor. Barınaklar yetersiz, başıboş dolaşan çok köpek var. Petshop'ların sayısı azaltılmalı ve buralardan köpek alanlar da kayıt edilmeli.

***


ELİT KADINLAR DA SENİ BEKLİYORDU!

Liderliğini müzisyen Çağatay Öztürk'ün yaptığı 91 kişilik jigolo çetesi için hazırlanan iddianame trajikomik detaylarla dolu...
Çete, çağrı merkezleri kurup yüzlerce kişiyi, haftalık 5-10 bin liralık kazanç vaadi ile dolandırmış.
Çeteye para kaptıran bir inşaat ustası "Ayda 5 bin TL nakit para karşılığı dul ve elit bayanlarla birlikte olmak istedim" diyor.
Konyalı bir döküm işçisi ise jigolo üyeliği için kendisini arayan kadın için "Sesi çok güzeldi. Toplamda 10 bin lira yatırdım" diye konuştu.
Tuzağa düşürülen erkek önce ajansa üyelik parası veriyor. Sonra çete üyesi bir kadın birlikte olacağı adamı arıyor "Senin için ajansa 10 bin lira yolladım" diyor. Sonra ajans adamı arıyor "Seni isteyen biri var birlikte olman için, 2 bin lira daha yatır" diyor. Sonra şebekeden bir başkası arayıp "FETÖ'cülerin hesabına para yatırmışsın. Başın belada..." diyerek, verdikleri hesaba ek para yatırmasını istiyor. Kurguya bak bilimkurgu filmi gibi!
10 gün içinde çetenin hesaplarına toplamda 120 bin lira yatıran bile olmuş.
Ne yalan söyleyeyim; elit ve dul kadınların kendisiyle yatmak için para ödeyeceğini sananlara üzülemedim.

***


CANI SIKILINCA SALDIRIYOR!

Sağlık çalışanlarına saldırılar bitmek bilmiyor. Bu sefer Rize'de Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Meltem Puşuroğlu oraklı bir adamın saldırısına uğradı, kolundan yaralandı.
yaralandı. Evet, yanlış okumadınız, ot kesmeye yarayan orakla saldırmış adam.
Saldırgan Ali Sırrı K. ifadesinde "Canım çok sıkkındı... Birine saldırmayı kafaya koydum, doktorla hastanın baş başa kalabildiği tek ortam psikiyatri olduğu için randevuyu oradan aldım. Doktor odasına girince hiçbir tartışma olmadan direkt sakladığım orağı çıkarıp saldırdım" dediği öğrenildi.
Bu adam şu an tutuksuz yargılanmak üzere aramızda dolaşıyor. Şaka gibi!
Adam canı sıkılınca saldırıyorsa aramızda para toplayalım da tatile gönderelim morali yerine gelsin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA