Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

O aşağılık Tweet’i niye silmedin Twitter?

Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan aşağılık bir tweet paylaştı. Türk bayrağını da hakaretine ortak eden Wilders, Erdoğan'a 'terörist' dedi.

Aslında Nazi sempatizanları da olmasa, Wilders'ı ülkesinde önemseyen yok. Ama o dikkat çekmek için yine Erdoğan'a saldırdı! Çünkü Hollanda'da seçimler yaklaşıyor. Wilders'ın tribünlere oynaması lazım. Türkiye ve İslam karşıtlığı Hollanda'da da prim yapıyor!

Ülkece tepki göstermemiz aslında Wilders'ın hoşuna gidiyor. Çünkü Erdoğan'a hakaret edince dikkat çekiyor. Sadece bu zat değil, Avusturya'daki, Fransa'daki seçimlerde de, İngiltere'deki 'Brexit' referandumunda bile Erdoğan'a laf çakarak oy toplamaya çalışıyor Avrupalı siyasetçiler.


Türkiye'yi bir tehdit unsuru olarak sunuyorlar. Güya teröristlere destek veriyormuşuz. Yahu PKK'yı yıllardır destekleyen siz değil misiniz? IŞID'e katılan Hollandalı, Belçikalı, Alman, İngiliz vatandaşlarını yakalayıp size postalayan Türkiye değil mi?

Bakın çarpıcı bir örnek: Türkiye, Temmuz 2015'te sınır dışı ettiği Brahim el Bakraoui'nin terörist olduğunu hem Hollanda, hem de Belçika'ya bildirmişti. Ama Bakraoui'yi serbest bıraktılar, o da IŞID'in üstlendiği Brüksel saldırısında kendini patlattı ve 34 kişi hayatını kaybetti.

Bunlar hep Avrupalı siyasetçilerin iki yüzlülüğü işte. Seçimde Türkiye karşıtlığıyla oy toplayıp seçilince hemen Türkiye ile temasa geçiyorlar, ikili anlaşmalar imzalıyorlar. "Aman göçmenleri tutun, yakmayın bizi" diyorlar! Wilders ise bu siyasetçilerin en alt kademesinde, tam bir ırkçı ve yabancı düşmanı!

Ama Wilders efendi bu sefer sınırı aştı; hem Erdoğan'ı, hem de Türk bayrağını terörist unsur olarak gösterdi. Peki, siyasi mesajlara çok hassas, ırkçılığa, nefret söylemine aşırı duyarlı ve bu yüzden siyasetçilerin de tweet'lerini silen Twitter, Wilders'ın paylaşımı için ne yaptı? Hiçbir şey. O aşağılık tweet hâlâ kabak gibi duruyor!

PKK, FETÖ gibi terör örgütlerinin bile propagandasına ses çıkarmayan Twitter'dan ne beklenir ki zaten!

***


FATİH ALTAYLI BU DOĞRU MU?

Hande Sarıoğlu dans videosunun ardından Habertürk'teki işinden çıkarılmıştı. Habertürk'e vedalaşmaya giden Sarıoğlu, Fatih Altaylı'ya "Yanınıza gelmek isterim helallik istemeye" diye mesaj attığını ama Altaylı'nın geri dönmediğini, daha sonra da "Öyle olursa işte böyle kovulursun. Öyle poponu sallarsan böyle kovulursun" dediğini iddia etti.
Daha önce de "Sarıoğlu'nun kovulmasının altında asıl yatan neden Altaylı ile canlı yayında girdiği tartışma olabilir mi?" diye sormuştum. Altaylı sanki tehdit eder gibi "Bu yaptığın bana saygısızlık olarak kayıtlara geçmiştir" diyerek canlı yayını terk etmişti.
İşinden kovulan bir kadına "Oh iyi oldu" vari konuşmak bir erkeğe yakışıyor mu?
Hadi "Bir TV kanalını temsil ediyorsun daha dikkatli olmalısın" diye uyarılsa anlarım ama bir kadını göbek attığı videoyu paylaştı diye işten kovmak acımasızlık ve kadın hakları açısından da tartışmalı bir karar.
Altaylı'ya soruyorum; Sarıoğlu'na gerçekten o sözleri söylediniz mi?
Eğer söylediyseniz bir daha ekranlarda özgürlük nutukları atmayın, kadın hakları savunucusu rolü kesmeyin!
Kadın dernekleri de Altaylı'yı kınamadı! Kınasaydı şaşırırdım zaten!

***


BU NASIL EKONOMİK KRİZ?

Türkiye otomotiv pazarı, geçen yıl salgına rağmen 25 Avrupa ülkesini geride bırakarak altıncı sırada yer almıştı. Ülkemizdeki otomobil satışları Ocak ayında yıllık yüzde 61 artışla 35 bin 358 adete yükseldi.
Otomobil fiyatları anormal yükseldi diye insanlar isyan etti ama satışlarda yüzde 61 yükselme var. Yoksa devlet desteğiyle çekilen düşük faizli krediler, iş yatırımı yerine otomobile mi yatırıldı? Ama konut satışları da 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 11.2 arttı. Bu nasıl ekonomik krizdir arkadaş?

***


GOOGLE BİZE DE YOK MU?

Google, Avustralya'nın önde gelen medya şirketlerinden Seven West Media ile ürettiği haber içeriklerini ücret karşılığında kullanmak için anlaşma yaptı. Söylentilere bakılırsa anlaşmanın değeri yıllık 23 milyon dolar.
Şirket iki hafta önce de Avustralyalı küçük ölçekli yedi medya şirketine ödeme yapmaya başladığını duyurmuştu
Bu anlaşma Avustralya hükümetinin haber kaynaklarına ödeme yapılmasını öngören sosyal medya yasa teklifi sayesinde imzalandı.
Ülkemiz de aynı yasa teklifini hazırlarsa, medya kuruluşları ortak hareket ederse medyamız kendi yağında kavrulur!

***


BUYURUN GIYBET KAZANINA

Dünyanın en zengin iş insanları arasında gösterilen Jeff Bezos ile sevgilisi Lauren Sanchez, Sevgililer Günü dolayısıyla Meksika tatiline çıkmış...
Bezos, sevgilisi uğruna boşandığı eşi MacKenzie Bezos'a tam 35.6 milyar dolar tazminat ödemişti.
Estonya'dan Kıbrıs'a 80 ülkenin milli gelirinden fazla olan bu rekor tazminatla MacKenzie bir anda dünyanın en zengin üçüncü kadını olmuştu. Buyurun gıybet kazanına. Sorumuz şu; değer miydi boşanmaya?

***


MAGAZİNCİLER İÇİN KÖTÜ HABER

Cem Yılmaz'ın Emel Sayın'ın Çatalca-Yalıköy'deki villasını satın aldığı iddia edildi. Bu magazinciler için kötü haber.
Magazinciler için Levent'teki Cem Yılmaz'ın villası haber için bereketli yer. Cem Yılmaz gibi çapkın ve işinde üretken bir ünlünün evinin, merkezi bir nokta olması magazinciler için büyük kolaylık.
Haber bulamayan Cem Yılmaz'ın villasının önünde iki tur atar mutlaka haber çıkarır.
Eğer Cem Yılmaz vaktinin çoğunu yeni villasında geçirirse magazincilerin vay haline! Şimdi Çatalca'ya kim gidecek, o kadar yol gidip de haber bulamadan dönmek de var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA