Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Siyahilere ev yok mu?

İki çocuklu Nagehan- Calvin Essembion çifti İstanbul-Esenyurt'ta bir sitede daire kiralamak istedi. Emlakçı ile ilk görüşmeyi yapan Nagehan anlaşmaya varmak üzereydi ki, Kamerunlu eşi Calvin'i gören emlakçı "Sitede siyahilere ev vermiyorlar" dedi.

Bu duruma çok üzülen ve sinirlenen Nagehan Essembion da Cİ- MER'e şikayette bulundu. Emlakçı ve site yönetimi suçu birbirine attı.

Evet, yapılan ırkçılık ama emlakçı ya da site yönetimi bunun farkında mı, emin değilim! Show TV ve Habertürk'ün olayı "Esenyurt'ta kan donduran ırkçılık" diye sanki mahalleli toplanıp siyahların evini yakmış gibi abartılı vermesini de doğru bulmadım.


Suriyelilere de ev vermek istemeyenler oluyor. Ama bizde Avrupa ve ABD'deki gibi ırksal kökenlere dayalı, kökleşmiş bir ırkçılığın olduğuna inanmıyorum. Bizdeki ırkçılığın daha çok "Aman sorun çıkmasın", "Çok kalabalık, evi batırırlar bunlar" gibi yüzeysel, pragmatik nedenlere dayandığını düşünüyorum.

Ne de olsa 'Kunta Kinte' ve 'Köle Isaura'nın çektiklerini ağlayarak izleyen, futbolda Avrupalılara karşı hep Afrikalıları tutan, her zaman ezilenin yanında yer alan bir milletiz. 5 milyondan fazla göçmene bakıyoruz, Afrika'ya en çok yardım yapan ülkeyiz vs. Bu örnekler saymakla bitmez.

Elbette yapılan ırkçılık ama emlakçı ya da site yönetiminin yaptığı işgüzarlığın da 'kan donduran ırkçılık' diye haber yapılmasını abartılı buluyorum.

***


ARTIK GÜLDÜREN ADAMSIN!

Yeni neslin en başarılı stand-up'çılarından Hasan Can Kaya için, YouTube'daki 'Konuşanlar' formatıyla şöhreti yakalayıp Exxen'e transfer olmadan çok önce 2015 yılında "BKM'nin bile henüz farkına varamadığı büyük bir yetenek" diye yazmıştım.
Kaya'nın YouTube'taki 'Konuşanlar'ı Exxen'e taşımasına gösterilen tepkiyi anlamıyorum.
Ne yapsın çocuk, emeğinin karşılığını almasın mı?
Asıl meseleye dönelim... Kaya ile ilgili "Bi stand-up keşfettim, seyircileri espiri yapıyor. İlginç" diye bir tweet atıldı ve bu tweet üzerinden "Hasan Can Kaya komik mi, değil mi?" diye bir tartışma başladı. Ve bu tartışma Kaya'yı linç etmeye kadar gitti.
Kaya en sonunda mantıklı cümlelerle derdini anlatmaya başlayan ama büyük bir öfkenin dışa vurulmasıyla son bulan uzun bir paylaşım yaptı.
Sevgili Hasan Can Kaya, söylediklerinin çoğunda haklısın ama seyirci sana yumurta fırlatsa bile haklıdır, bunu sakın unutma!
Aslında o çok kızdığın tweet sana doğru yolu gösteriyor. Sitcom'la değil, standup'la ya da 'Konuşanlar' benzeri formatla devam et! Sen seyirciye espiri yaptıran bir stand-up yıldızısın.
Ve haklı olsan da sakın öyle öfkelenip insanlara yüklenme. Cem Yılmaz'ın TeleVole muhabirlerinin hınzırca sorularına verdiği zekice komik yanıtlarla geniş kitlelere ulaşmasını örnek al.
Unutma sen en öfkeli, en üzgün anında bile insanları güldürmek zorunda olan adamsın artık!

***


KARDAN KADIN OLMAK DA ZOR!

İzmit'te özel bir dil okulu çalışanları okulun girişine kardan bir kadın yapmış. Ertesi gün çalışanlar, kardan kadının yerinde olmadığını fark etmiş. Güvenlik kameraları incelendiğinde hava karardıktan sonra iki erkeğin, kardan kadını kucaklayarak götürdükleri görülmüş.
Neden, niçin? Her yerde kar var, yap sende bir tane. Hazırı varken uğraşmayalım mı dediler acaba? Okul çalışanların da dediği gibi; ülkede kardan kadın olmak da zor!

***


BENCE ALPAY AYIP ETTİ

Şarkıcı Alpay "10 kulağım olsa biriyle bile Zeki Müren dinlemem. Zeki Müren abartılı üslubu ve Türkçesiyle Türk Sanat Müziği'ni katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla Türkiye'de kötü örnek oldu. Zaten her haliyle kötü bir örnekti. Kendi kendisini 'Sanat Güneşi' ilan etmiştir" dedi.
Müren'in bir dönem arabesk şarkılar söylemesini, sesini bazen abartılı kullanmasını bir musikisever olarak eleştirebilirsiniz ama bunu halkın çok sevdiği ve rahmetli olmuş sanatçıya bel altı vurmadan yapmak şartıyla!
Müren'i yerin dibine sokmak Alpay'ı büyük yapmaz. Ayrıca Alpay da Müren'i yerin dibine sokup gündeme gelmesine gerek kalmayacak kadar değerli bir sanatçı. Ne gerek vardı bu kadar sinirlenmeye?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA