Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

CHP zam şovu yapıyordu şimdi çöpler toplanmıyor!

İstanbul'da Bakırköy, Kadıköy, Ataşehir, Kartal ve Maltepe'den sonra CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ndeki işçiler de maaşlarını yükseltmek için greve başladı. İşçiler, 15 Mart'ta uygulanmak üzere belediye binasına grev kararını astı.
Grev yasal bir haktır, elbette işçiler hakkını arayacak. Ancak Maltepe ve Kadıköy'deki çöp yığınlarının oluşması ve CHP'li belediyelerdeki isyanın temel nedeni daha önce yapılan siyasi şovlardır.
Asgari ücret tartışmaları devam ederken birkaç CHP'li belediye, işçi maaşlarını devletin açıkladığı asgari ücretin çok çok üstünde ilan etti. Örneğin CHP'li Foça Belediyesi'nde yapılan toplu sözleşmeyle en düşük ücret 7 bin 500 lira oldu.



Amaç 'CHP işçilerine güzel zam yapar' mesajı vermekti.
Bazı belediyelerde reklam amaçlı büyük zamlar yaparsan, diğer belediyeler doğal olarak "Bizim başımız kel mi?" der.
İstanbul'da bazı CHP'li seçmenler de belediye işçilerini nankörlükle, rakip partilere koz vermekle suçlayıp çöp topladı, iyi mi? Üniversite mezunu beyaz yakalı çalışanlar, CHP'li belediyelerde şov amaçlı yapılan zamlara isyan etmişti.
Popülist işçi zamları ve gündelikçi siyasetle gelinen nokta toplanmayan çöplerdir! CHP'li belediyeler Nurettin Sözen dönemine dönüyor! Bu popülist siyaset anlayışının devlet yönettiğini düşünsenize! Memurlar işçilere, öğretmenler polise düşman olur. Doğru bir ücret politikası belirlenemediği için ülke kaosa sürüklenir.



RÜZGAR ENERJİSİNDE 7'NCİYİZ
Geçtiğimiz Ocak ayında rüzgardan elektrik üretiminin toplam elektrik üretimi içindeki payı ilk defa yüzde 10'u geçti. Elektriğin yüzde 10.7'sinin rüzgar enerjisinden gelmesi büyük olay.
Bu gelişmede Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde güneş, rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımların payı büyük. O dönemde yapılan akıllı yatırımların meyvesini şimdi topluyoruz.
Rüzgar enerjisinde kurulu gücü 9 bin 305 megavata ulaşan Türkiye, bu alandaki kapasitesiyle AB ülkeleri, aday ülkeler ve Rusya ile Ukrayna'nın da aralarında bulunduğu 38 ülke arasında 7. sırada yer alıyor artık.
Avrupa yavaş yavaş elektrikli otomobile geçiyor. Önce dizel yakıtla çalışan araçlar yerini elektrikli araçlara bırakacak. Petrole bağımlılık azalacak.
Gelecek, doğaya zarar vermeyen yenilenebilir enerjide. Güneş, rüzgar, jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynakları açısından zengin bir ülkeyiz.
Örneğin Kalyon Holding'in 400 milyon dolar yatırımla Ankara'da açtığı güneş paneli üretim fabrikası, güneş enerjisi panellerinde olmazsa olmaz malzeme 'ingot'u üreterek, bu alanda Çin'in elinden tek tedarikçi unvanını aldı. Bu fabrikada üretilecek paneller, 1 milyar dolar yatırımla hayata geçirilecek olan Karapınar Güneş Enerji Santrali'nde kullanılacak. Özel sektör yenilenebilir enerjiye yatırım yaptığı sürece geleceğe daha umutla bakabiliriz.



EV BAS, DARP ET SERBEST KAL!
18 Şubat'ta Milas'ta beden eğitimi öğretmeni İlknur Keskin evinde uzaktan eğitim verdiği sırada, kapıyı çalarak içeri giren C.Y. ve kardeşi G.Y. ile yanlarında bulunan 8 kişilik grup tarafından saldırıya uğradı. Keskin'in eşi, annesi ve kız kardeşi de saldırganlar tarafından muşta, su borusu ve çivili sopayla feci şekilde darp edildi ve hastaneye kaldırıldı. Saldırganlar ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Öğretmen arkadaşımız yalnız bırakılmamalı, Milli Eğitim Bakanlığı da davaya müdahil olmalı! Gazetelerde hep okuyoruz gürültü, otopark yeri ve trafikte yol verme gibi basit tartışmalar yüzünden insanlar birbirini öldürüyor. Bu ölümlerin asıl nedeni insan döven ve yaralayan barbarların tutuksuz yargılanmaları! Serbest kalınca nasıl olsa cezası yok diye her önlerine gelene kabadayılık yapıyorlar. Bir öğretmenin evini bas, çivili sopa kullan ve adli kontrol şartıyla serbest kal! Tutuklama için illa birisinin ölmesi mi gerekiyor?



BU SMS'E AMAN DİKKAT!

Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 2 bin lira devlet yardımı verme vaadiyle kişisel bilgiler ve banka hesabındaki parayı çalmayı amaçlayan yazılımı tespit etti.
Gönderilen "Devlet_ Yardm_2000tl.apk" SMS'ini açanların telefon rehberindeki herkese anında aynı mesaj gidiyor. Mesajı açtığınızda telefon rehberini, banka hesap numaralarını, kişisel verileri vs. dolandırıcılar, telefonun kontrolünü tamamen ele geçiriyorlar.
Bu uygulamayı tersine mühendislik yöntemleriyle çözen ve çökerten jandarma ekiplerini kutluyorum.
Artık hırsızlık ve dolandırıcılık telefon ve bilgisayar üzerinden yapılıyor. Dolandırıcılar bir tık uzağınızda! Banka ve kurumdan gelmiş süsü verilen mesajlara özellikle dikkat edin!

DÜNYAYI ŞİRKETLER YÖNETİYOR
BBC'nin haberine göre; sermayesinin yaklaşık 2.1 trilyon dolar olduğu tahmin edilen Apple, geçtiğimiz altı yıl içinde yaklaşık 100 şirket ve start up satın aldı.
Apple CEO'su Tim Cook, bir toplantıda ortalama olarak her üç ila dört haftada bir şirket satın aldığını söyledi.
Bir de tek seferde büyük alım yapanlar var. Örneğin Microsoft, Linkedin için 26 milyar dolar, Facebook, WhatsApp için 19 milyar dolar ödedi. Şirketlerde tekelleşme korkunç bir boyuta ulaştı.
Gelecekte dünyayı şirketlerin yöneteceği söyleniyordu. Şu an o geleceği yaşıyoruz aslında. Son iki ABD seçiminin kaderini internet şirketleri belirlemedi mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA