Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kadınları aşağılayan fenomenle kadınlar günü söyleşisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YouTube fenomeni Danla Bilic ile 8 Mart Kadınlar Günü için bir araya geldi. Bilic, YouTube kanalı için hazırladığı videoda İmamoğlu'na kadınlar hakkında sorular sordu.

Ben de siyasetçilerin sosyal medya fenomenleri ile buluşmasını, hatta kadın programlarına bile çıkmasını savunanlardanım. Z Kuşağı'na ya da siyasetle ilgilenmeyen kadınlara ulaşmanın en etkili yolu bunlar. Haber kanallarındaki tartışma programlarının seslendiği kitle hep aynı; siyasi görüşünü hiç değiştirmeyen insanlar!

İmamoğlu'nun hedefi belli; Cumhurbaşkanı adaylığı. O yüzden her gün PR yapıyor, sosyal medyadan gençlere ulaşmaya çalışıyor. Kafası belediye başkanı gibi değil YouTuber ya da sosyal medya fenomeni gibi çalışıyor.

MUHALİFLER DE KIZDI

İmamoğlu daha İstanbul'a yarayacak, ses getirecek büyük bir proje ortaya koyamadı. Ses getiren işleri de, eski yönetimin bitmeye yakın projeleri! Ama İmamoğlu algı yaratmayı, Twitter'da 'TT' olmayı, 'like' almayı iyi biliyor. Oysa İstanbul'un sorunlarıyla gece gündüz ilgilenecek bir belediye başkanına ihtiyacı var.

İmamoğlu'nun ekibi kadınlar günü için bula bula paylaşımlarında sürekli kadınları aşağılayan, fiziksel görünümleriyle dalga geçen, 'makyaj nasıl yapılır emekçisi' Danla Bilic'i bulmuş! Oysa biraz Google'da araştırsalar Bilic'in kadınları aşağılayarak popüler olduğunu görürlerdi. Kadınların fiziksel görünüşleriyle zalimce dalga geçen biri mi kadınlar günüyle ilgili soru sormayı hak ediyor?


Bilic, arkadaşlarına sokakta bir kadının video görüntüsünü aldırıp kameranın önüne geçip "Bu arada arkamda Cardi B'nin kuzeni var" diyerek güldüğü için hem cinsleri tarafından çok eleştirilmişti. Bilic, YouTube videolarında da sürekli kadınları bir meta olarak gösterip, onların görüntüsüyle dalga geçen hatta, video başlıklarında bile kadınları aşağılayan bir YouTuber!

Twitter'daki muhalifler bile "Ekrem çıtayı düşürdün", "Başka görüşecek kimse kalmadı mı?", "Maalesef, Ekrem İmamoğlu'nun böyle boş insanlarla da bir araya gelmesi gerekiyor. İşte siyaset bu yüzden herkesin yapabileceği bir iş değil", "Bu kadının insanlığa tek bir faydasını söyleyin" diye tweet'ler yazdılar. Oysa kadınlar gününe özel söyleşi yapacak birçok değerli emekçi kadın vardı. İmamoğlu'nun ekibi algı yaratalım derken bu kez baltayı taşa vurdu!

***


ADAM MI ÖLDÜRDÜK!

İzmir'de koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken gece kulübüne yapılan baskında içeride bulunan 23 kişiye para cezası kesildi. İşlem yapılan bir kişi gazetecilere "Neden çekiyorsun, adam mı öldürdük?" diye tepki göstermiş.
Soruya bak! Adam öldürmedin ama öldürmeye teşebbüsten yargılansan yeridir! Sinoplu ninenin bir haftada 200 kişiye koronavirüs bulaştırdığını haberlerde izlediniz!

***


EN İYİ 20 ÇORBA

ABD basınının dünyanın en iyi 20 çorbasını belirlediği listede Türkiye'den de Yayla çorbası vardı.
Yayla çorbasına gelene kadar kelle paça, işkembe, beyran, tarhana gibi iddialı çorbalar var aslında. Haberle ilgili yorumlarda da benim gibi düşünenler çoktu.
'En iyi 20 çorba' listesine çorba sokuyoruz ve onu da beğenmiyoruz. Çünkü ülkemiz tam bir çorba cenneti. Yüzyıllar boyu Anadolu'dan geçen farklı uygarlıklar yemek kültürümüzü müthiş zenginleştirdi. Ama 'Türk mutfağı dünyada ilk 10'da değil' diyenleri yemek yarışmalarına jüri yapıyoruz!
TV'de ve plazalarda kariyer yapmış, CV'si fiyakalı kadınlar yemek yapıyor zaten.
Aralarında bıçak tutmasını bile bilmeyenler var! Gerçek şefler, gurmeler evlerimizdeki annelerimiz. Hiç mütevazı olmayalım Türk mutfağı da Çin ve Fransa ile birlikte ilk üçte yer alıyor!

***


HASARLI 'SIFIR ARAÇ'

Bursa-İnegöl'den Onur Aydemir, 460 bin TL ödediği sıfır aracı hasarlı çıkınca hemen avukata başvurmuş.
Tabii aracı değiştirmemişler ve uzun dava süreci böylece başlamış.
Hasarlı sıfır araçlarla ilgili çok haber okuyoruz.
Bir de haber olmayanlar var! Vatandaş 'sıfır araç' alayım kafam rahat etsin diyor ama parasıyla rezil oluyor!
Galerici ve bayilerin avukatları özellikle davaların uzaması için uğraşıyorlar ve karşı tarafı yıpratıp davadan vazgeçirmeye, tamire ikna ediyorlar.
Şaka gibi ama artık 'sıfır araç' alırken bile ekspere başvurmak gerekiyor!
Kötü niyetli galeri ve araç bayii sahipleri kamuoyuna açıklanmalı ve cezalar caydırıcı olmalı.

***


SÜPER LİG MAĞDURİYET EDEBİYATI

Galatasaray'ın lig sonuncusu Ankaragücü'ne yenildiği maçta sadece üç gol pozisyonu vardı, biri de gol oldu zaten. Ankaragücü iyi oynadı ve galibiyeti hak etti.
Puan kaybeden takımın hakeme kızması artık bir Süper Lig geleneği. Galatasaraylı teknik ekip ve yöneticiler de hakeme kızdı.
Oysa itiraz edilen iki pozisyondan biri penaltıydı, hakem yorumcuları da kararı doğru buldu. Kırmızı kart kararı ise otoriteleri ikiye böldü.
Yani herkesi isyan ettirecek çok bariz hakem hataları yokken sarı kırmızılı teknik heyet ve yöneticiler çok ama çok isyan ettiler. Halbuki Ankaragücü'nün de bir penaltısı yendi!
Daha önce de yazdım; her hafta hangi dört büyük, puan kaybetmişse hakemleri bahane edip mağdur edebiyatı yapıyor. Hakeme isyanın da bir standardı olmalı. Dört büyükler mağduriyeti bir algı ve baskı aracı olarak kullanıyor. Bu gidişat iyi değil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA