Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hırsız cesareti

Niğde'de Dilber Kömürcü'nün evine giren hırsız önce yemek yemiş, telefonunu şarj etmiş sonra da televizyon, kilim ve halıları alıp gitmiş. Zavallı Dilber teyze "Televizyon, benim arkadaşımdı. Onun çalınmasına çok üzüldüm" demiş.
Hırsızın telefonunu şarj etmesine takıldım. Elektrik faturasını da arttırmış! Bari bulaşıkları yıkasaymış! Bu nasıl bir rahatlık?
Bu haber bana duayen bir meslek büyüğümün anlattığı hırsız hikâyelerini hatırlattı:



■ Hırsız bir eve girmiş, ev sahibi korkup uyuyor numarası yapmış. Hırsız alacaklarını alıp tam evden çıkarken ev sahibinin yüzüne kapattığı battaniyeyi kaldırıp yüzüne bir tokat atmış. "Çakal uyuma numarası mı yapıyorsun? Anlamadım mı sandın? Hadi şimdi uyu!" demiş ve çekip gitmiş.
■ Hırsızlar bu sefer yan yana olan iki daireye aynı anda girmiş. Uyuyan ev sahiplerinin yüzlerine sprey sıkıp, dairelerdeki değerli eşyaları toplamışlar. Sonra iki evde uyuyan kadınları yer değiştirmişler! Düşünsenize sabah başka bir erkeğin yanında uyanıyorsunuz, ben nasıl buraya geldim derken soyulduğunuzu öğreniyorsunuz!



■ Bir apartmanın önüne nakliyeci olarak kamyonu yanaştırıp, evde ne var ne yok toplayıp, komşuların getirdiği çayı çorbayı içen hırsızlar da varmış.
■ Tatile giden bir ailenin evine akrabasıyım diye girip, üç-dört gün kalıp, sonra da evi soyup giden de oluyormuş.
Tam filmlik hikâyeler bunlar. Hırsızlardaki cesaret, özgüven ve rahatlık sınırı yok bence.



BİZ HEPİMİZ, ERDOĞAN TEK!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun AB'nin Türkiye büyükelçileriyle buluşmasında ekonomik program konusunda DEVA Partisi'nin bir çalışma yürüttüğünü ve muhalefetteki diğer partilerin bu çalışma üzerinden ilerleyeceklerini söylediği iddia edildi.
Bu iddia "Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, başbakan adayı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı yardımcı adayları ise Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan (Ekonomi), Ahmet Davutoğlu (Dış İşleri) olacak" tezini güçlendirir.
Bu ekip tezi, seçimlerde "Biz hepimiz, Erdoğan tek" maçına dönüşebilir. Vatandaş da böyle bire karşı beş maçlarını sevmez. Ve "Birbirinden farklı görüşlere sahip beş parti nasıl anlaşır, en küçük krizde birbirine girer bunlar" diye düşünebilir.



GSM ŞİRKETLERİ KORSANA KARŞI BİRLEŞTİ
Geçtiğimiz hafta "Her 100 Süper Lig izleyicisinden 60'ı maçları korsan sitelerden izliyorsa yayıncı kuruluş beIN Sports nasıl para kazanacak?" diye sormuştum.
Önceki gün TFF, Kulüpler Birliği, maç yayınlarını gerçekleştiren yayın hakkı sahipleri, internet servis sağlayıcıları ve erişim engelinin uygulanmasını sağlayan Erişim Sağlayıcıları Birliği temsilcileri Riva'da bir araya geldi.
Korsan yayın dünyada da sorun, internetten korsanı engellemek zor. Toplantıda yasa dışı yayınların engellenmesi konusunda en hızlı şekilde nasıl sonuç alırız sorusuna yanıt aranmış. Bakalım nasıl bir formül geliştirilecek?
GSM şirketlerinin CEO'ları da bu toplantıya katıldıysa TFF bu sefer korsanı bitirmede kararlı demektir!
"Sürekli korsanı yazıyorsun. Bir tek maç eğlencemiz var, onu da elimizden almasınlar" diyen okurlarım oldu. beIN Sports'un abonelik ücretlerini yüksek gören büyük bir kitle var.
Korsanla amansız bir mücadele verilirken yayıncı kuruluş da müşteri dostu abonelik sistemini yaygınlaştırmalı. Korsan izleyicisine "İnternetten korsan link aramakla kötü görüntü ile uğraşmayayım. Makul bir ücret ödeyeyim maçımı yayıncı kuruluştan temiz izleyeyim" dedirtecek bir fiyat politikası izlenmeli.



BURAK ELMAS'IN
STRATEJİ HATASI
10 Ocak'ta "Galatasaray, Hatay ve Trabzon maçlarını da kaybederse küme düşme potasına yaklaşır!" diye yazmıştım. Küme düşme potasındaki Kasımpaşa'ya da yenildiler.
Burak Elmas, bu kötü kadroyu kuran Fatih Terim'i göndererek stratejik hata yaptı. Terim'in bıraktığı enkazı ve başarısız tabloyu üstüne almış oldu. Elmas'ın ligi tanımayan bir teknik direktörle anlaşması da hataydı.
Düşme hattıyla arasında sadece dört puan kalan Galatasaray, önümüzdeki 14 haftada ligin ilk beşiyle (Trabzon, Konya, Fener, Alanya, Beşiktaş) karşılaşacak.
Bu sezon üç değil, dört takım düşecek! Düşme hattıyla yapılacak maçlar da kıran kırana geçer. Özetle Galatasaray'ın küme düşme ihtimali artıyor. Tabii Galatasaray büyük camia, bu zor durumdan da kurtulabilir.



TİYATROYA
GİDER GİBİ...
Sevgilinizle birlikte 'Esra Erol'da' programının çekimini izlemeye gider miydiniz?
Bir çift gitmiş ve stüdyodan paylaştıkları video sosyal medyada gündem oldu.
Acaba ilginçlik olsun diye mi, sosyal medyada takipçi kasmak amacıyla mı bunu yaptılar? Yoksa programın çekildiği stüdyoya sanki tiyatroya, sinemaya gider gibi mi gittiler? Gerçekten merak ettim.
Belki de büyük reyting alan programın stüdyo ortamı da izleyicilerin ilgisini çekiyor olabilir.



FUTBOLUN KARA DELİĞİ

Dünyanın en değerli futbol ligi İngiltere Premier Lig'in 2022-2025 dönemi yerel ve yabancı TV yayın hakkı geliri 10 milyar sterlin'i aşıyor.
Bilet, ürün pazarlama, transfer vs. gelirleriyle de Premier Lig, dünyada zirvede. En iyi oyuncular, en yüksek paralara bu ligde oynuyor.
Altyapıdan oyuncu yetiştirmek denince akla ilk Portekiz, Hollanda, Fransa ligleri gelir.
Fitbol Dergisi'nden İsmail Şayan'ın verdiği bilgiye göre artık Premier Lig'de de altyapıdan yetiştirilen futbolcuların oynama süreleri arttı. Takımların alt yapıya ayırdıkları toplam bütçe ise 2012/13 sezonundan bu yana tam 1,6 milyar sterlin'e ulaştı. Bu yatırımdan sonra 2019/20 sezonunda yerli U-23'lerin Premier Lig'de aldığı süre önceki üç yıla göre yüzde 50 arttı.
Dünyanın en zengin ligi bile altyapıdan yetiştirdiği oyuncu sayısını hızla artırıyor ama bizim borç batağındaki Süper Lig takımları bunu başaramıyor!
2021'de Türkiye'den 281 oyuncu gitmiş ve 402 oyuncu gelmiş. Bu inanılmaz transfer sirkülasyonu futbolumuzun kara deliği aslında. Başta menajerler olmak üzere birileri büyük paralar kazanıyor! Sürekli daha çok transfer yapılarak kulüplerin kasası boşaltılıyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA