Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

120 vekili aynı uçağa bindirme fikri kimden çıktı?

Soru: Hangi siyasi parti sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti görüşmek üzere Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıp sonra da parti grup toplantılarını farklı illerde düzenleme kararı aldı?
Soru: Hangi parti 120 vekili bugün Ankara'dan saat 07.40'da kalkacak olan Erzurum uçağına bindirme ve aynı gün saat 20.40 uçağıyla da Ankara'ya döndürme kararı aldı?
Cevap: CHP.
CHP'nin aldığı bu trajikomik kararları Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberinden öğrendik.
Madem sağlık çalışanlarını önemsediğini göstermek için tatildeki Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıyorsun, neden aynı anda Erzurum'a 120 vekili götürüyorsun?
Demek ki, parti olarak bile giriştiğin işe inanmıyorsun, samimi değilsin. Belki de amacın şov yapmak.
Peki, 134 vekili bulunan CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu dahil 120 vekili aynı uçağa bindirme fikrine ne demeli? Yetmedi dönüşte de yine 120 vekili aynı uçakla yolculuk ettirmeyi planlamak nasıl bir akıl tutulmasıdır?



YA UÇAK DÜŞERSE!
Ya bir kaza yaşansa, bombalı suikast girişiminde bulunulsa ya da teröristler uçağı kaçırsa ve en kötüsü uçak düşse ne olur?
Allah korsun ana muhalefet partisinden 120 vekil eksilirdi, hem CHP'de hem de ülkede siyasi kriz çıkardı!
Acaba CHP'de "120 vekili aynı uçağa bindirelim" fikri kimden çıktı?
Hangi parti olduğu önemli değil. Bir siyasi partiden 120 vekili gidiş-dönüş aynı uçağa bindirmeyi düşünmek trajikomik bir hadise!
Örneğin İngiltere'de Kraliyet Ailesi üyelerinin çoğunluğu aynı uçağa binmez. Bir ülkenin kuvvet komutanları da aynı uçağa binmez. En kötü ihtimal düşünülür ve ona göre farklı uçaklarda güvenli yolculuk planı yapılır.
Dün bu yazıyı yazdığım saatlerde muhalif medyada konuyla tartışmalar çıkmıştı. İnşallah CHP kararından dönmüştür.
Muhtemelen bugün o 120 vekil aynı uçağa binmedi. Peki, 120 vekili gidiş-dönüş aynı uçağa bindirmeyi akıl edenler yarın ülkeyi yönetirse neler olur? Cevabı sizin hayal gücünüze bırakıyorum.

***


İZMİR'DE SU SAVAŞLARI
İzmir'in Dikili ilçesinde yaklaşık beş gündür yaşanan su kesintisi, vatandaşı canından bezdirdi.
İnsanlar yaz sıcağında günlük ihtiyaçlarını bile gideremez hale geldi.
Su ihtiyacı için tanker önünde kuyruk oluşturan öfkeli vatandaşlar, ellerindeki bidonlarla birbirleriyle tartışıp, kavga ettikleri görüntüler sosyal medyaya düştü.



Sanki Dikili'de su savaşları yaşanıyor!
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dikili Belediyesi su sorununa bir türlü çözüm bulamayınca halk, "Bıktık artık" deyip, sorunu mahkemeye taşıyacaklarını söylüyor!
Bir belediyenin susuzluk sorununu çözmediği için mahkemeye verildiğini daha önce duymamıştım. Demek ki, Dikili halkı bezmiş durumda.
İzmir'de daha önce de dönem dönem su sorunu yaşandı. Hâlbuki İzmir, yağışın az olduğu bir Güneydoğu ili değil!
Demek ki, altyapı sorunları var ve belediye bu sorunu çözemiyor!

***


ÇETE ÜYESİ KÖPEK OLMAK
Brezilya'da Hortolandia bölgesinde narkotik ekipleri, bir çiftlik evine düzenlediği operasyonda üç kişiyi yakaladı.
Bu sırada çetenin Rottweiler cinsi köpeği de polisin dur ve yat ihtarına uyarak, yere yattı.



Bir sosyal medya kullanıcısı "Evet köpekler sadıktır ama kediler uyuşturucunu nereye sakladığını polislere söylemez" diye yazmış. Bu kedi-köpek tartışması bitmez!
Bence köpek de kendini çete üyesi sanıyordu ya da polis baskınını bir oyun sandı.

***


Tiktoker evreninde estetik furyası
Küçük mutfağında çektiği yemek videolarıyla şöhrete kavuşan TikToker Taha Duymaz'ın geçirdiği estetik operasyonlar gündem olmuştu. Önce burnundan, sonra kulaklarından estetik operasyon geçiren Taha'yı şimdi yakınları bile tanıyamıyordur
İnternetteki haberlere bakılırsa sosyal medyada zengin olan birçok fenomen estetik operasyon geçirmiş.



TikTok'ta eğlenceli videolar çeken Mika Raun, kendisiyle barışık olduğunu söyledikten sonra üst üste estetik operasyonlar geçirmiş.
Fenomen Ayda Kutay'daki değişim ise tersine olmuş sanki. Bence eski hali daha güzelmiş.



Yaren Alaca gibi geçirdiği burun estetiği sürecini adım adım takipçileriyle paylaşan fenomenler de var.
Dublaj ve dans videolarıyla tanınan Merve Yalçın'ın da eski doğal hali daha güzel gibi.
Gariban hali ve fakir mutfağında yaptığı yemeklerle ünlenen Taha'yı şimdi 'Bebeto' haliyle kim izler merak ediyorum.



Elbette şov dünyasında görüntü ve imaj önemli ama yukarıdaki örnekler doğal, ilk halleriyle ilgi çekip, beğenilmişlerdi.
TikTok evrenine hakim değilim, bu isimlerin videolarını da izlemiyorum ama Z Kuşağı'nın onları yakından takip ettiğini biliyorum. Hatta birini eleştirdiğinizde organize bir şekilde linç ediyorlar! Gençler bu boş işlerin nasıl fanatiği oluyor anlamakta güçlü çekiyorum.
Evet, 'OK Boomer!' diyenleri duyar gibiyim.

***


Savaşta evlenmek
31 yaşındaki Tetyana, Ukrayna'nın Poltava bölgesinde nişanlısı Taras'la geçen ay dünyaevine girdi. Ve gelinin bu fotoğrafı haberlere konu oldu.
Tarihe geçecek bir düğün fotoğrafı.
Haber ajansına isimlerini açıklamayan çift, "Savaşın planlarımızı mahvetmeye hakkı yok" demiş.
Tetyana ve Taras'ın dünya evine girdiği Poltava bölgesinde, 24 Şubat'ta başlayan savaşın ilk 6 haftasında 1600 düğün düzenlendi. Aynı bölgede 2020 boyunca düzenlenen düğün sayısı 1300 olmuştu.
Kiev'deyse savaşın başladığı ilk 5 ayda 9 bin 120 düğün düzenlendi. 1100 düğünün yapıldığı geçen yılın aynı dönemine kıyasla 8 kattan fazla bir artış yaşandı.
Genelleme yapmak doğru olmaz ama galiba savaş gibi olağanüstü durumlarda insanların soyunu devam ettirme içgüdüsü daha çok öne çıkıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA