Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞİRİN SEVER

Halit Refiğ, Leyla Tekül ve Kayra Şarap Akademisi

* Sanatçı geç kalsın biraz!
Ajda Pekkan Kanyon'daki konserine geç kalınca "Sizler için hazırlanmamdan ötürü geç kaldım, o kadar olsun. Bir sanatçı biraz geç kalsın" demiş. 'Nasıl yani?' dedim. İnsanlık hali, tabii geç kalınabilir. Seyirci, Süperstar'a müsamaha göstermeyecek de kime gösterecek! Ama 'Ben Ajda Pekkan'ım, o kadar da olsun' tavrı 'çok fena' geldi bana...

* Halit Refik Refiğ!
Geçen pazar 'Bildiğin Gibi Değil'de Türk Sineması'nın efsane yönetmenlerinden Halit Refiğ'i konuk ettik. "Neden soy isminiz Refik değil de Refiğ?" diye sordum. Meğer bu soruyu beklermiş! "Hah güzel soru" diyerek anlattı. Halit Refiğ'in dede adı Refik! Dokuz çocuğu var. Çocuklarının adı Cemal Refik, Aziz Refik diye sıralanıyor. Ancak Soyadı Kanunu çıkınca 'oğlu, zade, gil' gibi eklerin soy ismine eklenmesi kabul edilmiyor: Mesela Refikoğlu olamıyor soy isimleri. Aile büyükleri de bir hile yapıyor ve 'k' harfi yerine 'ğ' harfini kullanarak işi hallediyor. Mesela ünlü yönetmenin asıl adı 'Halit Refik Refiğ'miş.

* Leyla Tekül nerede?
Geçenlerde yine 'Niye kadın talk showcu yok?' tartışması hortladı bir ortamda... Biliyorsunuz önce Demet Akbağ bu konuyu kapatmıştı. "Herkes bekliyor bir tane sazan çıksa işe soyunsa, biz de rezil etsek diye. Ama ben bunu yapmayacağım" demişti. TV programımızda ağırladığımız Nilgün Belgün'e de sormuştuk: "Maşallah sizin çene kuvvetli, niye talk show filan düşünmediniz?" diye. "Kadınlar belden aşağı espri yapamıyor, yapsa bile hoş karşılanmıyor, bu iş zor yani" demişti. Türkiye'de bu işi yapabilen Leyla Tekül'ü anmıştık biz de. Nilgün Belgün'den aldık haberlerini: TV dünyasında mutsuz olunca Kanada'ya yerleşmiş Leyla Tekül. Adını Ayşe olarak değiştirmiş ve veteriner olmuş!

* Kayra Şarap Akademisi

Geçen hafta Kayra Şarap Akademisi'ni keşfettik yazı işlerinden 8-10 kişilik bir grupla. Kayra Şarapları tarafından Türkiye'deki şarap sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için kurulan akademide şaraba yönelik her tür eğitim mevcut. Şarap kütüphanesi, tadım dersleri, şarap üretimiyle ilgilenenler için laboratuvar hizmeti, uzmanlar eşliğinde her tür ders veriliyor. Mesela isteyen garson buraya başvurduğunda ücretsiz şarap dersi alabiliyor... Mey İçki'nin CEO'su Galip Yorgancıoğlu'nun evsahipliğinde minik bir tadım dersi aldık, inanılmaz başarılı şaraplar tattık, acayip güzel yemekler yedik ve çok etkilendik mekandan. Şarapla ilgili bilginizi görgünüzü artırmak isterseniz Taksim Sıraselviler No: 55'teki Kayra Şarap Akademisi'ni ziyaret edebilirsiniz. Üstelik dünyanın en ünlü şarap bağlarına turlar düzenliyorlar, meraklısına duyurulur!

* Kraliçenin Soytarısı
Meraklısına düzeltme: 'Boleyn Kızı'nın filmini izlemeyin, kitabını okuyun' demiştim geçen gün... Devam kitabını da 'Kralın Soytarısı' diye yazmıştım. Doğrusu 'Kraliçenin Soytarısı' olacak!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA