Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

Onun bedeni onun kararı

Ben onu hep çok güçlü bir kadın olarak gördüm.
Zor dönemlerden geçmiş, hayatında dönüşüm yaşamış bir kadın o. Şimdilerde ıssız coğrafyalarda yoksul ve yoksun insanlara yardım eli uzatabilmek için çırpınıyor.
Hem derneğini, hem de yaşamındaki dönüşümü konuşmak üzere Nisan ayında onunla röportaj yaptım.
Röportajda kapanacağının sinyallerini vermişti aslında.
'Kapanmayı düşünüyor musunuz?' sorumu şöyle yanıtlamıştı:
"İman etmiş bir insan olarak kapanmak farz, Allah'ın emri.
Ben bunu kabul etmiş bir insanım.
Kapanmam gerektiğini biliyorum. İnşallah başarabilirim." Bu açıklama sonrası bazı haber siteleri "Kapanmam gerektiğini biliyorum. İnşallah başarabilirim" sözünün yanına modellik döneminden kalma bikinili fotoğraflarını iliştirmişti. Bazıları ise bu sözlerinden dolayı akıl almaz yorumlarda bulunmuştu sosyal medyada.

BU BİR TERCİH
Tıpkı yedi ay önce olduğu gibi şimdi de benzer bir tabloyla karşı karşıyayız ne yazık ki...
Kimden mi bahsediyorum?
Gamze Özçelik'ten.
Geçtiğimiz günlerde ödül törenindeki tesettürlü görüntüsü ile gündemin en çok konuşulanları arasına girdi. Her şeyden önce şunu belirtmek isterim ki, Özçelik'in kapanması kişisel bir karar ve buna herkes saygılı duymalı.
Nasıl açık olmak bir tercih ise kapalı olmak da bir tercihtir.
Onu bu kararından dolayı yargılamaya ya da acımasız eleştirilerde bulunmaya kimsenin hakkı yok.
Geçmişine atıfta bulunarak onun samimiyetini sorgulayanları ise anlamak mümkün değil...

ÇİFTE STANDART
Kadının bedeni üzerindeki özgürlüğünü en çok kadınlarımızın savunması gerekir. Ama maalesef Özçelik'i bu kararından dolayı yargılayanlar arasında azımsanmayacak ölçüde hemcinslerinin olması da dikkatimi çeken bir diğer nokta oldu.
Hele hele, bunu yapan kadınlarımızın bir kısmı geçmişte 'Benim bedenim, benim kararım' sloganını paylaşmıştı sosyal medya hesaplarından. Özçelik'e karşı çifte standartla yaklaştıkları açık. Böyle davranan kadınlarımıza sadece şunu sormak istiyorum; kendinize şiar edindiğiniz bu sloganı, Özçelik'in kapanma kararına saygı göstermek için de uygulamayı düşünür müsünüz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA