Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

‘Türk bayraklarıyla New York’u inlettik bu müthiş bir olay’

İnsanlar ve toplumlar; birbirlerinin kültürlerini tanıdıkça, birbirleriyle paylaşım içine girdikçe yakınlaşır. Bu yakınlaşma hem önyargılardan arındırır insanları, hem de birbirlerine hoşgörü ile bakabilmenin kapısını açar. Tam da bu nedenle Türkiye New York Başkonsolosluğu, Türk kültürünü ve tarihini Amerikan halkına doğru biçimde tanıtabilmek amacıyla çok güzel bir etkinlik düzenledi.
'New York'ta bu yaz her yer kırmızı beyaz' sloganıyla düzenlenen etkinliğe büyük ilgi vardı. Etkinliğe sadece orada yaşayan Türk vatandaşları katılmadı, Amerikalılar da yoğun ilgi gösterdi.
Etkinlik kapsamında Mustafa Sandal da çok güzel bir konser verdi New York'ta. Ben de çok renkli karelere sahne olan bu etkinliği konuşmak için Mustafa Sandal ile görüştüm.

'SANAT BİRLEŞTİRİR'
Sandal, öncelikle bu etkinliğe bir Türk sanatçısı olarak davetli olmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Türkiye'den binlerce kilometre uzaklarda yaşayan ve konsere giden yaklaşık 15 bin kadar Türk vatandaşıyla buluşmanın da kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Sandal, sözlerine şöyle devam etti:
"Düşünebiliyor musunuz, herkesin elinde Türk Bayrağı var ve New York caddelerini inletiyoruz. New York sokaklarının bayrağımızla donatılmış olmasını görmek gerçekten gurur verici. Bu müthiş bir olay. Konser anında bu coşkulu kalabalık karşısında tüylerim diken diken oldu.
Bu vesile ile bu yıl ilki düzenlenen Amerika Türk Günü Festivali'ni tertip eden ve bizleri davet edenlere çok teşekkür ederim." Sahnede de çok güzel anların yaşandığını belirten Sandal, şunları söyledi:
"Öncelikle sahneye çıkarken bana New York Polis Departmanı'ndaki aslan gibi polisler eşlik etti, koluma girdiler. Onları görünce çok duygulandım ve gurur duydum. 'Konserimizi izleyen polisleri sahneye davet ediyorum.
'New York polis görsün' dedim.
Konserin sonuna doğru da 'Araba' şarkımı polis kardeşlerimle birlikte söyledik ve çok duygulu anlar yaşadık.
Şarkılarımın New York'ta hep bir ağızdan söylenmesi bir sanatçı olarak beni inanılmaz heyecanlandırdı. Sanat, insanları birleştirir.
Buna bir kez daha şahit olduk. Türkler de, etkinliğe katılan Amerikalılar da eşlik etti müziğime. Bu çok güzel ve anlamlı bence." Ülkemizi dünyanın her yerinde temsil etmekten büyük bir gurur duyduğunu söyleyen ünlü sanatçı, bu tarz etkinliklerle Türkiye'ye yönelik yanlış yargıların da ortadan kalkacağına inandığını belirtti.
Bir Türk sanatçısı olarak İzlanda'nın milli takımımıza yönelik yaptığı saygısızlığa da değinen Sandal, şunları söyledi:
"İzlanda'da yaşanan olay beni çok üzdü.
Ülkemize ve gözbebeğimiz milli takımımıza yönelik büyük bir saygısızlık yapıldı. Keşke hiç yaşanmasaydı. A Milli Takım teknik heyetine ve futbolcularımıza geçmiş olsun diyorum.
Biz Türkiye olarak onları çiçeklerle karşılayarak nasıl bir toplum olduğumuzu dünyaya göstermeliyiz bence... Biz tarihiyle, kültürüyle çok özel bir toplumuz.
Bize yapılan bu saygısızlığa karşı onlara misafirperverliğimizle en iyi cevabı vereceğimize inanıyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA