Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

‘Başbuğ’un kendi adına menkul ya da gayrimenkul talebi yok’

Merve Nur Başbuğ'un, kızının babası ünlü iş adamı Erol Özmandıracı'dan neler talep ettiğini avukat Handan Bakbak'a sordum. Biliyorsunuz çok büyük rakamlar istediğine dair iddialar da var. Başbuğ'un avukatı Handan Bakbak da tüm bunlara açıklık getirdi. Aslında ben Başbuğ'a bu iddiaları sormuştum ancak kendisi beni Handan Hanım'a yönlendirdi ve "Bir de ondan dinleyin" dedi. İşte bu iddialara yönelik avukatının cevabı:
"Dünyaya getirdiğiniz bir çocuğun, anne ve babaya, sahip olduğu koşullar çerçevesinde yüklediği sosyal ve ekonomik hakları vardır. Zaten adalet sistemimiz ve kanunlarımız çocuğun haklarını 'korunması gereken üstün hukuki yarar' olarak nitelendirmiştir. Siz çocuğa bu hakları gereğince ve yeterince kullandırmazsanız, kanun o çocuğu sizden bile alır.
Bizim açtığımız davalar anneye menfaat sağlayan davalar değil, sadece çocuğun geleceğinin güvencesine dair davalardır.
Sağlıklı ve rutin bir ilişki tesisi, daha iyi sağlık hizmetleri, daha iyi eğitim hizmetleri, daha iyi günlük hayat koşulları... Tek istediğimiz birebir kendi sevgisi, ilgisi ve bakımıyla çocuğunu büyütmek isteyen anneye, babanın da maddi ve manevi desteğini sağlayabilmek.
Nafaka olarak Erol Bey'in standardının çok çok altında bir rakam talep ettik.
Ayrıca Merve Nur Başbuğ kendi adına menkul ya da gayrimenkul, hiçbir şey talep etmedi.
Ancak kendisi daha önce Başbuğ'u kiracı olarak, sonra da eğreti şekilde oturtulduğu ve her an Erol Bey tarafından evden atılmakla tehdit edildiği, aynı zamanda Erol Bey'in emlak danışmanları tarafından sık sık ziyaret edilerek, satışa çıkarıldığının belirtildiği evle ilgili sorun yaşayınca bir ev tahsis edilmesini istedik.
Bu talebimiz kabul görmeyince, açtığımız ayrı bir davayla, halen oturdukları ev tedbir kararıyla anne ve çocuğa tahsis edildi.
Çünkü 2.5 yaşındaki Lea'nın fırtınalı bir hayat yaşayan ve ne zaman ne yapacağı belli olmayan babasının tavrından dolayı hiçbir güvencesi yoktu.
Biz sadece çocuğun iyi koşullarda bir evde yaşamasını istedik."

'HAKKI OLMASINA RAĞMEN
TAZMİNAT DAVASI AÇMADI'
Başbuğ'un maddi ve manevi tazminat davası açma hakkı olmasına rağmen açmadıklarını söyleyen Avukat Bakbak, sözlerine şöyle devam etti: "Müvekkilimin Erol Bey'le ilişkisinden dolayı uğradığı iş, güç ve kazanç kaybı var. Bu maddi tazminat hakkı sebebi. Ve müvekkilime bu ilişki sırasında yaşatılan elem, keder ve acılarının bedeli olarak da manevi tazminat hakkı var. Ama biz bunları istemedik."

'Ultra lüks yaşayan bir baba ayda 5 bin TL teklif etti'
Merve Nur Başbuğ'un avukatı Handan Bakbak, Erol Özmandıracı'dan talepleriyle ilgili şunları söyledi: "Biliyorsunuz, kendisi inşaatlarıyla meşhur bir iş adamı. Çocuğunun da, zorunlu tüm ihtiyaçları için belirli aylık geliri olsun istedik. Ancak bize her şey dahil Erol Bey tarafından 5 bin TL aylık gelir teklif edildi. Teklif edilen bu rakam yeterli ve güven verici bir teklif değil. Zira lüks bir teknesi varken, çok astronomik bir rakama yeniden kişiye özel bir tekne yaptırıp ultra harcamalar yapan bir babadan çocuğuna daha farklı, daha gerçekçi ve daha vicdanlı bir yaklaşımla rakam belirlemesini beklerdik. En basit örneğiyle şu anda hızla büyüyen Lea'nın üstündeki küçülmüş kıyafetleri babasının umurunda bile değil. Baba bunları düşünemiyorsa veya yerine getiremiyorsa yüce yargı makamlarının gerekeni yapacağına inancım tamdır. Ve bu konuda da anneyle birlikte hukuk mücadelesi veriyoruz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA