Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

‘İnanıyorum ki, bu seneki yarışlar Türk pilotlara kapı açacaktır’

Dünyanın gözü bu hafta sonu İstanbul'da olacak. Biliyorsunuz, Formula 1 yarışı dokuz yıl gibi uzun bir aradan sonra yeniden Türkiye'de gerçekleşecek. Dünyanın yakından takip ettiği böyle görkemli bir etkinliğin ülkemizde yapılacak olmasından dolayı son derece mutluyum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler. Dünyanın dört bir yanından takip edilen Formula 1 sayesinde yurt dışındaki insanlara İstanbul'u tanıtmak bence ülkemiz için büyük bir kazançtır. Ben de bu vesile ile ülkemizi yurt dışında defalarca temsil etmiş, başarılarıyla ülkemizin gururu olmuş milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile İstanbul'da düzenlenecek olan Formula 1 yarışlarını konuştum.

"Motor sporlarının dünyadaki en büyük organizasyonunu böyle zor bir dönemde ülkemize kazandırmak son derece önemli" diyen Sofuoğlu, bu organizasyonun düzenlenmesinde başta Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. "Böyle büyük bir şampiyonanın Türkiye'de yapılacak olması ülkemiz için büyük bir başarıdır" diyen milli motosikletçi sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizin güzelliklerini ve başka büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapabileceğini dünyaya göstermesi açısından da büyük bir fırsat sunuyor Formula 1. Gönül isterdi ki Formula 1'de Türk pilotları da yarışsın. İnanıyorum ki, bu seneki yarışlar Türk pilotlara da kapı açacaktır. Önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek olan yarışlarda Türk pilotlarını da göreceğimizi ümit ediyorum. Motor sporlarına ülkemiz açısından ilgi artacaktır Formula 1 Türkiye GP sayesinde. Gençlerin ilgisi ne kadar artarsa motor sporları alanında da başarı düzeyimiz yükselir diye düşünüyorum."

'HAMİLTON ŞANSLI'
Pazar günü tüm gözler dünyaca ünlü Formula 1 pilotu Lewis Hamilton'da olacağı için Kenan Sofuoğlu'na bunu da sordum. İşte cevabı: "Uzun bir aradan sonra piste çıkıyor Hamilton ama onun seviyesindeki bir pilot için bu sorun olmayacaktır. Ben de benzer şeyleri yaşamıştım. Dünya şampiyonalarında 5-6 yıl takvimden çıktıktan sonra geri döndüğümüzde yabancılık hissetmiyorduk. Ama İstanbul pistine ilk defa çıkacak pilotların zorlanabileceğini düşünüyorum çünkü teknik açıdan zor virajlar barındırıyor. Daha önceden İstanbul pistine çıkmış pilotlar Formula 1'de çok daha avantajlı olacaktır. Hamilton, İstanbul Park'ta pazar günü yedinci dünya şampiyonluğuna ulaşabilir. Bu da Formula 1'e büyük bir heyecan katacak. Ben de bu anı izlemek için cumartesi ve pazar İstanbul'da olacağım."

'Anma gecesi düzenlemeyin' diye vasiyette bulundu
Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden biriydi Timur Selçuk. Geçen hafta aramızdan ayrıldı ama onun besteleri nesilden nesle dinlenecek. Zaten sanatçıları ölümsüz kılan bu değil midir? Ölümden sonra yüzyıl geçse bile eserleriyle yaşar sanatçılar. Timur Selçuk iyi bir müzisyen olmanın yanı sıra gerçek bir vatanseverdi. Onun gibi özel bir isimle röportaj yapma fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Röportaj sırasında verdiği samimi cevaplar hâlâ hafızamda. İnsani ve ahlaki değerlerin hayatın her alanında çok önemli olduğunu sık sık vurgulamıştı röportajda.
Sevgili eşi Handan Hanım'ı hem baş sağlığı dilemek, hem de nasıl olduğunu sormak için aradım. "Timur, sanatçı duyarlılığı çok yüksek olan bir insandı" diyen eşi, derin bir hüzün içinde olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: "Timur, evde uyurken, acı çekmeden ölmeyi isterdi, Allah onun bu duasını kabul etti. Yatağında uyurken öldü. Onun yokluğuna hiçbir zaman alışamayacağım. Ben onun öldüğünü hâlâ kabul edemiyorum. O ölmedi, hep biz ailesi ve sevenleriyle yaşayacak. Onun en büyük mirası Çağdaş Müzik Merkezi. Burayı yaşatmak için elimizden geleni sevenleriyle yapacağız. En son bir gece önce konuştuğumda keyfi çok yerindeydi. Çok ani kaybettik onu. Beni arayan, başsağlığı dileyen herkese çok teşekkür ederim. Timur, 'Ben öldükten sonra anma gecesi düzenlemeyin' diye vasiyette bulundu. Biz de bu isteğine ailesi olarak saygı duyuyoruz. Onun için anma gecesi düzenlemeyeceğiz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA