Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Kırmızı halı ve Oscar nostaljsi

72. Golden Globe Ödülleri geçtiğimiz günlerde sahiplerini buldu. Kırmızı halıda kimin ne giydiği, dağıtılan ödüller kadar ilgi çekti. Benim için gecenin moda fatihi Kate Hudson oldu. Öte yandan Golden Globe ödülleri, genellikle Oscar ödüllerinin de habercisi olarak bilinir. 87'nci Akademi Ödülleri ise 22 Şubat'ta sahiplerini bulacak. Ben de geri sayım yaparak beş hafta boyunca, 2000 yılından itibaren günümüze kadar en çok ses getirmiş Oscar Ödül Töreni kıyafetlerinden ikişer örnek sunacağım. Bu haftaki ilk kıyafetimiz; 2001'de 'Erin Brockovich' filmindeki performansı ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan Julia Roberts'ın vintage Valentino elbisesi. Bu, 1992 yılından kalma; bizzat Valentino Garavani tasarımı siyah-beyaz kıyafet; göğüs bölümündeki tülden ölçülü dekoltesinden aşağıya uzanan beyaz şeridi ile oldukça sade bir görüntü veriyordu. Oysa kıyafetin tüm detayı ve hayranlık uyandırıcı tarafı arkasıydı. Sırt dekoltesini hareketlendiren yedi beyaz şerit, belden aşağıya doğru uzanan uzun siyah tül kuyruk üzerinde çoğalıyordu. Omuzdan sade bir topuzla topladığı kestane saçları ile Julia Roberts, 1990 yılında ilk büyük çıkışını yaptığı 'Pretty Woman' filmindeki görünümünden oldukça uzaktaydı.

SAÇIYLA TEZAT KIYAFET

Halle Berry'nin 2002'de Oscar töreninde giydiği Elie Saab kıyafeti ise ikinci Oscar kırmızı halı şaheserimiz olacak. Akademi Ödülleri tarihinde ilk defa 'En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Berry; bu başarısını harika kıyafeti ile de taçlandırmıştı. Oldukça ağır başlı bir renk olan bordodan saten kuyruklu eteğine seksi bir hava katan ve stratejik yerlerinde çiçek ve yaprak işlemeleri olan transparan bluzu ile oldukça feminen bir havaya sahip bu kıyafet, Berry'nin ikonikleşen kısa saçları ile tezat oluşturuyordu. Gözyaşları içerisinde yaptığı konuşmasında Berry, annesine teşekkür ederken biz izleyiciler ise Elie Saab'ın yaratıcılığını kutluyorduk. Haftaya geri sayımımız devam edecek...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA