Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Selülitlerden kurtulun plajlarda fırtına gibi esin

Bu köşe bana emanet edilirken sadece moda değil, bir kadının kendini iyi hissetmesi için gereken her konuya değinen yazılar yazacağıma kendi kendime söz vermiştim. Mesleğim dolayısıyla her zaman bakımlı ve iyi görünmem gerektiği için bende sihirli reçeteler de bol haliyle... Geçen hafta verdiğim pratik cilt bakım tariflerinden sonra bu hafta da kadınların baş düşmanı selülitten kurtulmanın ya da tam anlamıyla kurtulamasak bile gözle görülmesinden kurtulmanın yöntemlerinden bahsedeceğim. Malum yaz da geliyor... Bu sene plajda en fıstık siz olmak istemez misiniz?
Öncelikle selülitin ne olduğunu anlarsak hepimiz için daha faydalı olur. Selülit, derimizin alt tabakasında, yağ dokusunun çevresinde meydana gelir. Bu tabaka derinin üst kısmında portakal kabuğu dediğimiz görüntünün oluşmasına sebep olur. 'Bende selülit yok' diyen kadınlar alınmasın ama östrojen hormonu üreten her kadının vücudunda yağ dokularının depoladığı yağlar ve östrojenin tetiklemesiyle selülit oluşur. Yağ hücrelerinin genişlemesiyle yağ dokusu aşırı yayılır ve bu yayılma deri altı bağ dokusunu etkileyerek vücudun daha fazla su tutmasına ve kan dolaşımının zayıflamasına neden olur. Bunun sonucunda da pürüzlü görüntünün sürekli olarak arttığı görülür. Aman korkmayın! Kendi deneyimlerimden sizlere birkaç tavsiye vereceğim ve göreceksiniz ki; selülitle savaşmak o kadar da zor değil...
İlk kuralım tabii ki bol su içmek. Çay ve kahve gibi vücudunuza zarar veren içecekler yerine; aklınıza geldikçe su için. Su şişenizi yanınızdan ayırmayıp kendinize belli bir miktar belirler ve onu içmeye söz verirseniz, bu iş iyice kolaylaşıyor. Benim tavsiyem; 1.5 litreyle başlayıp 2.5 litreye çıkarmanız yönünde olacaktır.
Gazlı içecekler ve katkı maddeli meyve sularından uzak durun. Dedim ya; bir şey içmek istedikçe su için. Eğer sadece su içmek zor geliyorsa, suyunuza limon sıkabilirsiniz. Limon hem suyun tadını güzelleştirir, hem de suyunuzun daha sağlıklı olmasını sağlar.
Tuzdan uzak durun. Günde 0.5 gramdan fazla tuz tüketmeyin. Onun yerine baharat ve limona yönelin.
Alkol ve nikotinden uzak durun. Sadece selülitle savaş için değil; tüm hayatınızın daha sağlıklı olması için...
Vücudunuzdan ödemi, fazla suyu atmak için bol bol maydanoz, kereviz ve turp tüketin.
Şeker ve yapay tatlandırıcılardan uzak durun. Tatlı krizlerinizi bastırmak için günün erken saatlerinde, aşırıya kaçmadan meyve tüketebilirsiniz.
Haftada en az iki gün balık tüketmeye çalışın. Tabii kızarmış değil; ızgara. Fosfor, dokuları kuvvetlendirir.
Bol yürüyüş ve spor yapmaya çalışın. Özellikle yürüyüş, selülitle savaşın en başarılı maddelerinden biri. Bunlar, kendi deneyimlerim sayesinde öğrendiğim şeyler. Size tavsiyem; eğer bir sağlık sorununuz varsa, bunları denemeden önce mutlaka doktorunuza danışın ama uygulamaya başlayınca göreceksiniz; bu söylediklerim selülitle savaşın yanı sıra hayatınızın her anına kalite ve sağlık katacak çok kolay ve zahmetsiz kurallar... Haydi kızlar, bu yaz plajlarda fırtına gibi esmeye ne dersiniz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA