Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Ibiza plajlarında Farrah Fawcett rüzgarı

Gittiğim her yerde neler trend, neler değil havayı koklamaya çalışırım...
Ibiza'da da öyle yaptım. Gördüğüm her şey beni eskiye, çocukluğuma götürdü. 1980'li yıllar uzun bir süre modanın krize girdiği yıllar olarak adlandırıldı, daha doğrusu zevksizliğin, kitsch olanın revaçta olduğu yıllar olarak tarihe geçti.
Fakat moda dediğimiz şey de sürekli olarak belli trendlerin tekrarlandığı, bitmek bilmez bir döngü. Bu nedenle 2000'li yıllardan itibaren herkes 'Asla giymem' dediği pek çok şeyi giymeye başladı.

ALKAN'IN MEŞHUR YÜRÜYÜŞÜ
Ibiza'da da plaj modası, 1970'lerin ve 1980'lerin geri döndüğünü bana iyiden iyiye hissettirdi. Bir kere herkes Farrah Fawcett. 2009 yılında kanserden kaybettiğimiz bu güzel oyuncu, bir zamanlar Türkiye'de televizyonun düzenli yayına başladığı dönemlerde tüm erkeklerin rüyası, tüm kadınların ideali olmuştu. 'Charlie'nin Melekleri' dizisinin sarışını 'Jill Munroe' olarak ünlenen yıldız, atletik ama bir o kadar da çıtı pıtı fiziği ile 1970'lerin ikinci yarısının en çok aranan oyuncularından biriydi. Kırmızı mayosu ile verdiği ünlü pozu ile Amerika'nın günümüzde dahi en çok posteri satılan yıldızlarından biri oldu.
Oldukça basit ve sade kesimli mayosunun yanı sıra kocaman gülümsemesi, iri dalgalar ile omuzlarına dökülen gür sarı saçları ile Fawcett dönemin sağlık ve güzellik kriterlerini de belirledi. Hâlâ öne düşen perçemleri geriye doğru fönlenmiş Farrah Fawcett bukleleri, bir çağın en ikonik sembolleri arasında görülüyor. Yıldızın ününü 1980'li yıllara da aktaran tek parça mayosunun son birkaç sezondur günümüz plajlarını da süslediğinden daha önce bahsetmiştim... Mayokini adını taktığımız, hiçbir anlam ifade etmeyen bir bağlantı ile bikininin üst ve alt bölümlerini birbirine bağlayan, kadın vücudunu her şekilde berbat gösteren deniz kıyafetlerinden sonra artık ilerleyen kumaş teknolojisi ile çabuk kuruyan tek parça mayoların iktidarını plajlarda yaşamak büyük keyif oldu.
80'ler demişken bu güzel mayoları süslediğimiz çeşitli pareoların yanı sıra bizim sinemamızın en ünlü sarışınlarından Banu Alkan'ın klasikleşen parmak ucu yürüyüşü ile plajları turlamamız farz oldu diyebiliriz. Çünkü ister inanın ister inanmayın; Ibiza plajları parmak ucu yürüyüşü yapandan geçilmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA