Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Mutlu olmak için altın öneriler

Mutlu olmak için çok büyük sürprizlere mi ihtiyacın var? Gerçek mutluluk, sonsuza dek sürecek olan mıdır? Küçük şeyler seni mutlu etmeye yetiyor mu? Mutluluğu kendinden çok başkalarından mı bekliyorsun? Bununla ilgili onlarca farklı soru ortaya çıkacaktır elbette. Ama 'kendimiz' mutluluğu yaratabiliyor muyuz? Mutlu olmak için neler yapmalıyız? Gelin, üzerine biraz konuşalım...
Kendini tanı: İnsanın en büyük tanığı yine kendisidir. Sevdiğin şeyleri, gizlediklerini, yaşadıklarını, acılarını, sınırlarını, hayallerini bilirsen, nelerin seni mutlu edip etmeyeceğini de daha iyi anlamış olursun. Böylece yanlış seçim yapma riskin azalmış olur.
Küçük detayları gözden kaçırma: Hayatın onlarca güzel şeyi içinde barındırdığını unutma. Saksı çiçeklerinin eve dolan kokusunu içine çekmenin, bir ağaca özgürce dokunabilmenin huzurunu yaşa içinde. Ve hayatın güzelliklerine tanıklık et! Doğa anayı örnek al kendine. Onun kendini yenileyen, çoğaltan, farklılıkları kucaklayan muhteşemliğini izle.
Dengeli ol: Mutlu bir hayat; eksiklikleri de, fazlalıkları da kabul etmez. Eksikliklerini tamamlayıp, fazlalıklarını at. Fazla kıskançsan törpüle, hayır diyemiyorsan hayır demeyi öğren mesela.
Sezgini ve aklını kullan: 'Kalbime söz geçiremiyorum' yahut 'Aklım karışık' gibi cümlelerle, yapamadıklarının suçlusu olarak aklını ya da kalbini mi gösteriyorsun? Sezgilerinin sesine kulak verirken; aklının olanaklarından faydalanmayı bilmelisin.
Erteleme: Mutlu olmak için bir şeylerin gerçekleşmesini mi bekliyorsun? Neden? Belki de hayat sana sunacakları için bir şeyler yapmanı bekliyordur. Harekete geç ve hayatın ritmini yakala.
Şükret: Hayat iyi ve kötünün bir arada olduğu bir deneyimdir. Nefes aldığına, sağlıklı ve sevdiklerinle bir arada olduğuna, seni güçlendiren her şeye şükret. Bir de böyle özel bir günde kalpten edilen şükrün hayatına sirayet edeceğine inan. Kadir Gecesi hepimizin yarınlarına bereket olsun.

ASTROGÜNDEM
Ay-Satürn 120'liği, tarihten ders çıkaranın önünün açıldığını görmemizi sağlayacak. Rusya'yı yakından ilgilendiren gelişmeleri barındırıyor. Haziran ayının ikinci pazarı, özellikle evliliğine son vermiş ünlülerin mücadelelerinin hâlâ devam ettiğine dair haberler çıkabilir. Bugünden itibaren eski devlet başkanları konuşulacak diyor Satürn!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA