Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Çocuk sahibi olmaya hazır mısınız?

Çocuk sahibi olmaya hazırlanmadan önce üzerine düşülmesi gereken konulara siz değerli okurlarım için değindim.

DOĞRU BİR ZAMAN MI?
Hem sizin hem de eşiniz için ebeveyn olmak konusunda doğru bir zaman olup olmadığını gözden geçirerek kesin ve kati bir fikre sahip olmanız ciddi bir önem taşıyor. Örnek vermek gerekirse; yoğun bir iş programınız varsa çocuk sahibi olma durumunu yeniden düşünmeniz gerekebilir. Çünkü kişisel hayatınızın yoğunluğuna göre bu kararı almanız her açıdan daha mantıklı olacaktır. Çocuk sahibi olmanın getireceği sorumlulukları da detaylıca düşünmek gerekiyor. Yeni aile düzenine adapte olma süreci bu noktada hem sizin hem de eşiniz için çok önemli. Çünkü artık evin yeni bir üyesi olacağını düşünerek planlarınızı da buna göre dizayn etmeniz gerekecek. Çocuk sahibi olduktan sonra hayatınız tümüyle değişecek, hazır mısınız?
İşinize bakış açınız değişecek. Aynı zamanda yöneticilerinizin size göstereceği anlayış da çocuk sahibi olmada önemli.
Maddi durumunuz bu süreci doğru yönetmeniz adına elinizdeki bir güçtür, bunu unutmayın.
Eviniz çocuk sahibi olma durumunuza elverişli mi? Yani evinizde çocuğunuza ona ait bir yaşam alanı tasarlamaktan öteye geçebilecek misiniz?
Kısa vadeli ve zahmetli planlardan çok, uzun vadeli düşünmeniz, çocuk sahibi olma sürecinde sizi daha az kaygılandıracaktır.

EBEDİ SORUMLULUK
Çocuk sahibi olmanın getireceği maddi değişimler bir yana, manevi süreci de düşünerek hareket etmelisiniz. Çocuğunuzun ihtiyaç duyacağı en küçük ayrıntı bir yana, sizin bu süreçte zihninizin rahat etmesi de önemli. Eğer hayatınızda belirsizlikler ve birtakım dağınıklıklar varsa, bir kere daha düşünmeye ne dersiniz? Çünkü hayatınızın merkezi olacak ebedi bir sorumluluğa soyunuyorsunuz. Çocuk sahibi olmak hayatımızdaki en güzel, en değerli anlardan biridir. Bu güzel anın hayallerini kurmadan kendinize şu soruyu sormanızı tavsiye ederim: Ben buna hazır mıyım? Çünkü ebeveyn olmak, doğru adımları atmak ve çocuğunuz için her türlü imkanı sağlamaktan geçiyor.

ASTRO GÜNDEM
Mars-Ay düğümü ilişkisi, hava sahasını ilgilendiren gelişmelere işaret ediyor. Bazı yabancı hava yolu şirketleri, uçuş yasaklarını ülke genelinde kaldırarak yeni atılımların da temelini atabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA