Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Evden çalışmaya uyum sağlıyoruz

2020 yılına başlarken evden çalışmanın artık yaygın bir çalışma modeli olacağı kimsenin aklına gelmezdi. Ta ki Covid-19 virüsü dünyayı etkisi altına alana dek. Kimi şirketler kendi istekleriyle bu sistemi uygularken, günümüzde birçok şirketin bu sistemi uygulamasının önemli bir sebebi salgın hastalıkların artış göstermesi. Durum şu ki; bu sisteme ayak uydurabilen kişiler çoğunlukta olsa da uyduramayan kişilerin varlığı da hatırı sayılır bir sayıda. Bu yazımda siz değerli Günaydın okurlarım için evden çalışmak konusunda önemli ipuçlarına değindim…
Öncelikle saat gibi olmamız gerekiyor
Mesai saatlerimizin belli bir düzeni ve disiplini vardır. Ofiste fiilen bulunmasak bile evimizdeyken kendimizi bir programa oturtmalıyız ki iş disiplinimizden bir şey kaybetmeyelim. Herkesin kendine göre bir çalışma şekli olduğu gibi, gün içinde program yapma alışkanlıklarımız da farklılık gösteriyor. Ancak bir gerçek var ki; iş saatlerimizi nizami bir şekilde uyguladığımızda daha verimli olacağımız da aşikar.
Can sıkıntısı ne olacak?
Evden çalışma modelinin avantajından bahseden kişileri çevremizde sıkça görürüz. Bu avantajlardan çokça bahsetseler de unuttukları bir nokta var: Artık evden çalışmanın bir rutin halini alması ve bu rutinliğin bir noktadan sonra can sıkıntısına neden olması. Bu öyle bir can sıkıntısı ki, zaman geçirmek için en gereksiz aktivitelere bile başvurulabiliriz. Bu can sıkıntısı uzun vadede işlerimizi zamanında tamamlamak konusunda bize epey zorluk çıkarabilir. Bunun çözümü, çalışırken kendimize belirli periyotlarla dinlenme vakitleri ayırmaktan geçiyor. Bunun dengesini tutturmak en önemli nokta açıkçası.
İletişimden kopmamalıyız
Bireysel bir işte çalışmıyorsak, ofis ortamımızdaki arkadaşlarımızda mesai saatleri içerisinde iletişim halinde olmak ve iş dağılımı yapmak, evden işlerimize uyum sağlamak açısından çok önemli bir püf noktasıdır. Çalışma arkadaşlarımızdan bağımsız bir şekilde çalışmak az önce bahsettiğim gibi can sıkıntısı yaratacağı gibi işe karşı olan verimli yapımızı da ortadan kaldırır.

ASTRO
GÜNDEM
Genişleten gezegen yeraltı gezegeninden uzaklaşıyor. Kalıcı anlaşmaların dönemi başlıyor. Fransa hükümetinin alacağı radikal kararlar dünya gündeminin meselesi olabilir. Ülkeler kırmızı çizgilerini çiziyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA