Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

2021 teknolojik devrim ile geliyor

Gün geçmiyor ki teknolojiyle ilgili yeni atılan bir adım daha duymayalım. Peki teknoloji bu denli gelişiyor da biz insanoğlu olarak buna ne kadar ayak uydurabiliyoruz? Bu teknolojik imkanları hayatımızın neresine kadar sokuyoruz? Teknolojinin yetki alanını nasıl belirliyoruz? En önemlisi ise teknoloji dünyasında nasıl bir kavga içerisindeyiz? Akıllı telefonlarımızda, bilgisayarlarımızda, tabletlerimizde, hatta televizyonlarımızda bile uygulamalarımız bizim hayatımızı kolaylaştırmak amacıyla hizmetimize sunulmuş durumda. Bu hizmetlerin başlaması içinse bizden 'İzin ver' botununa tıklamamızı istiyorlar. Hal böyle olunca aklımızda acabalarla o butona basıyoruz. Soru işaretlerimiz bitmiyor. Uygulama yazan programcılar, güvenlik ve gizlilik konusunda ne kadar titiz olduklarını söyleseler de zaman zaman gündemde kişisel verilerin ihlal edildiği haberlerini de okuyoruz. Peki nedir teknoloji ile olan bu kavgamız? Yeni yılda da artacak olan kavganın ta kendisidir. Öyle ki, uluslararası düzeye de taşınabilir bu kavga… Ellerimizden düşmeyen ve sosyal hayatta kendimize insanlardan daha yakın gördüğümüz akıllı telefonlarımız aslında göründükleri kadar masum olmadıklarını bizlere 2021'de daha iyi hatırlatacaklar. Bu dönemde en çok;
Uygulama içi satın alımlarda yapılan yanlışlıkları
Kayıtlı kart bilgilerinde yapılan hataları
Birtakım uygulamaların kullanıcı bilgilerini başka uygulamalara satmasını
Altyapı yetersizliğinden kapatılan uygulamaları ya da web sitelerini
En önemlisi ise adı hukuki davalara karışan sosyal medya platformları ve içeriklerini konuşacağız. Uygulamaların ve sitelerin bizim bilgilerimizi alması ve bu bilgileri kendi iradelerine göre kullanması elbette hoş bir şey değil. Bunu her uygulama yapmasa bile belirli düzeyde yapan uygulamalar da mevcut. Güvenlik bu kadar da önemli mi diyenler; iyisi mi güvenliğinizi sağlayıp riski en aza indirmek için her bildirime izin vermemek uzun vadede daha iyi olacak. 2021 yılı içerisinde teknolojik devrimler ve evrimler ile geliyor. Bu ne mi demek? Hem gelişecek, hem de değişeceğiz demek. En nihayetinde dünya da değişmiyor mu zaten?

ASTRO GÜNDEM

Satürn Venüs 90'lığı gerçekleşirken Güneş Yay burcuna geçiyor. Gündeme aniden oturan konular, fikir ayrılıklarını ortaya çıkaracak. Dünyada eş zamanlı olarak birçok ülke karantinaya girmeye başlayacak. Hava sahaları kapanabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA