Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Anı kararlar hayatımızı etkiler

Dilediğimiz zaman, istediğimiz yerde, aklımızdaki planı uygulayamadığımız anlar yaşayabiliyoruz. Bu durumlarda ise ani kararlardan çok doğru kararların peşinden gitmek istiyoruz. Dolayısıyla doğrunun peşindeyken aceleci kararlar bizi istemediğimiz durumların içerisine sokabiliyor. Peki bu ani kararları neden alıyoruz?
Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur...
Düzgün bir beslenme rutini, uyku düzeni ve mental farkındalık; ani kararların önüne geçen gündelik etmenlerden. Biz fark etmesek de hayatımızın belli bir düzen içerisinde seyir etmesi kararlarımızı da büyük ölçüde etkiler. Yorgun olduğunuz zamanlarda önemli kararlar vermeyin derler. Bu sözü de hatırlatmakta fayda var. Çünkü sağlıklı işleyen bir vücudun, mantığını ön plana atmaya odaklanmış biz zihnin aldığı karar emin olalım ki yorgun bir zihinden çok daha öndedir. Öyle ki kararlarımızı almadan önce gündelik yaşantımıza önemli ölçüde dikkat etmek gerekiyor. Şu şeklide sıralayacak olursam;
Erken uyuma, erken kalkma.
Kitap okuma.
Stresi azaltma.
Fazla düşünmeme.
İkili ilişkilerde öfkeye yenik düşmeme.
En önemlisi de bizi önemli ölçüde etkileyen duygusal ilişkiler. Yukarıdaki maddelerin birçoğu kararlarımızı etkiler, kararlarımızın etkilenmesi de yaşantımızla doğrudan bağlantılıdır. Unutmayalım ki bizi kararlarımız var eder.
İlişkilerde ani kararlar ve sonuçları.
Özellikle de ikili ilişkilerde, evliliklerde ve sevgililik durumlarında ani kararların çokça olumsuz sonuçlar ortaya çıkardığını gözlemleriz. Bu bir tesadüf değildir. Bilinmelidir ki özellikle de ilişkilerimizde alacağımız ani kararlar hayatımızın tümünü etkiler. Duygusal zekamızı ortaya koymamız gereken durumlarda bekleneni veremeyiz. Hatta ebeveyn olma yolunda önemli mental eksikliklerle karşılaşabiliriz.
Kararların doğasında sonuçlara katlanmak var.
2020 gibi karanlık bir yılı tam anlamıyla ardımızda bırakamamışken, dünyanın hızına yavaş yavaş alışmaya çalışıyoruz. Hayatımıza pandemi kelimesinin girdiği, maskelerin tıpkı kıyafetlerimiz gibi önemli bir parçamız olduğu şu günlerde bir de acelece alınan ani kararlar emin olalım ki büyük etkileri olan cinsten sonuçları beraberinde getirir. Pollyannacılık oynayan kişiler bile yaşantılarındaki plansızlık, boş vermişlik ve düşünmeden alınan kararlar ile olumsuz etkilenebilirler.

ASTRO GÜNDEM
Jüpiter–Uranüs 90'lığıyla beraber birçok ülkedeki internet altyapıları sorunları daha çok ortaya çıkarken, telekomünikasyon firmaları el değiştirebilir.
Bunun yanı sıra dijital lojistik alanında atılım yapan firmalar da gündemde kendisine yer bulabilir. Taşımacılık sektörü ise dijitalleşmeye kucak açıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA