Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Kendimize yakışanı yapıyor muyuz?

Çağımızın aklımızda uyandırdığı en büyük sorunlardan bir tanesi uyumluluktur. Bir insan bulunduğu ortama uyum sağlamak ve adaptasyon sorunu çekmemek ister. Bunu antik zamanlardaki ilk insanlarda da, bilişim dünyası içerisindeki insanda da görebiliyoruz. Peki kendimize yakışanı gerçekten yapıyor muyuz?

İNTERNET ÇILGINLIĞI
Her bireyin kendine göre belirlediği bazı kuralları ve prensipleri vardır. Bu kural ve prensipler çiğnenmez. Elbette bunun istisnalarını zaman zaman görürüz. Bu kişiler yaptıklarından da memnundur. Ancak kadrajı yine kendi hayatlarımıza çevirdiğimizde hayatımızın etrafında gelişmesine izin verdiğimiz ilkelerimizi çiğnemekten yana adım atmak istemeyiz. Çünkü daima içinde bulunduğumuz ortama uyum sağlamak ve aşırı şekilde dikkat çekmek istemeyiz.
2000'li yıllardan başlayıp günümüze kadar gelen internet çılgınlığında ve tüketim toplumunun davranış biçimlerimizi değiştirdiği dünyamızda sosyal medyanın alışılagelmiş davranışlarımızı büyük ölçüde değiştirdiği su götürmez bir gerçek.
Sosyal medya uygulamalarının yaygınlaştığı ve herkesin cebinde, bir parmak uzağında olduğu yeni dünya düzeninde hayatımızın her anını kişisel hesaplarımızda paylaşıyoruz. Hayatımızın önemli ve paylaşmaya değer gördüğümüz alanlarını, verilerimizi paylaşırken gerçekten bir akışa oturtabiliyor muyuz? Ya da kendimize yakışanı yapıyor muyuz? En önemlisi söylediklerimiz ile yaptıklarımız çelişiyor mu? Tutarlı mıyız?

ALIŞIYORUZ AMA...
Dünya her dakika değişimine devam edip, yeni süreçlere yelken açarken biz insanlığın iletişim dili de önemli değişimlere maruz kaldı elbette. Bu değişimler internet çağının başlangıcı, TV programları ve influencerlar'ın hayatlarımıza, hatta cep telefonlarımıza girmesi ile de ilintili.
Sonuç olarak insan gün içerisinde birçok kez maruz kaldığı görüntülere bir zaman sonra alışıyor. Takip ettiğimiz hesaplara gün içerisinde bir kez göz atmadan rahat edemiyoruz. İletişim dilimiz de takipçisi olduğumuz kişilerin kullandığı dil gibi oldu en nihayetinde… Günümüz dünyası bizi içeriğe boğarken, buna izin verdiğimiz zamanda birçok prensibimizi de alıp götürüyor.

ASTRO
GÜNDEM
Bugün Mars–Plüton 120'liği devrede olacak. Bu açı iletişimde nereden nerelere geldiğimizi görmemizi sağlayacak. Bu arada dünyada eş zamanlı bir şekilde sosyal medya uygulamalarıyla ilgili yeni kararlar alınabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA