Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Kabalığı engelleyin

Gün içinde neleri duyar, neleri söyler neleri görmezden geliriz… Bizi düşündüren, detayların içerisinde kaybolmamıza sebep olan birçok nedenle burun buruna geliriz. Ancak şöyle bir gerçek var ki bize uymayan, özel hayatımıza saygı duymayan detayları da kabul etmeyiz. İşte burada kabalığa olan duruşumuzu göstermiş oluruz. Bu yazımda buna değindim. Bilgi akışının hızlandığı bir döngüdeyiz. Her geçen gün ortaya çıkan yeni bir şeyin haberlerini alıyoruz. Bu kimi zaman yeni bir buluş, kimi zaman da daha önceden bildiğimiz bir şey… Hayatımızı kolaylaştıran gelişmeler oluyor fakat bazen biz yerimizde sayıyoruz. Dilimiz değişiyor. Kabalaşıyoruz. Özel hayat kavramı, sosyal medya ile birlikte tarih olmaya başladı desek yanılmış olmayız. Artık herkes her şeyi öğrenebiliyor veya zaten biliyor. Fikir sahibi olsun olmasın, yorum yapıp fikrini söyleyebiliyor. Hiç tanımadığı kişilere karşı olmadık sözler sarf edebiliyor. Üstelik bir nedeni de olmadan bunu yapıyor. Hızlı sosyal medya dili, çabuk ve bağımsız hareket etmek, davranışları da bir o kadar değiştirdi. Öyle ki insanlar o kadar bağımsız oldu ki birlikte hareket etmenin kamburunu taşıyor. Bunu isterseniz biraz açalım;
Evde çalışmak ve internetin hızına alışmak.
Her aradığımızı hızlıca bulmak.
Az yönergeyle devam edip grup çalışmasından uzaklaşmak Gibi detaylar da yalnızlaşmanın ilk adımları oldular. Unutmayın ki insanları yalnızlık kabalaştırır. Son bir buçuk yıldır pandemiyle beraber birbirimizden uzaklaştık bu da iletişime sınır koydu. Artık internet paketlerimiz değil tahammül paketlerimiz bitiyor. Geçtiğimiz 10 yıl için Gigabayt kavramını anlamaya çalıştık ama birbirimizi anlamaya çalışmadık. Yapacağımız en doğru şey dünyanın daha hızlı döndüğü günlere doğru yürürken kabalığın hüküm sürmesine izin vermemek.

EMPATİ YAPIN
Sosyal medya, her birimizin kapalı kutusu. Bilinmezliklerle dolu bir dünya… Bu bilinmezlik bizleri olmadığımız biri haline de getirebiliyor. Başkalaşıyor, kendimize yabancılaşıyoruz. Birisini sevmediğimiz zaman çok kolay kavga edebiliyor, kabalaşıyoruz. Ortama ayak uyduruyoruz. Belki de böyle öğrendik. Kova Çağı'ndayız. Hayat bu kadar hızlanmışken, herkes birbirini paşa gönlüne göre sosyal medya hesaplarından engellerken, biz işin özüne inelim, ilk önce kabalığı engelleyelim. Sonrasında ise;
Sosyal medya hesaplarını değil, kabalığı da engelleyin.
Kendiniz olun.
Sizi düşüren detaylardan uzak durun.
Bilgi kirliliğinin önüne geçmeye çalışın.
Mümkün olduğunca gereksiz tartışmalardan uzak durun.
Empati yapmayı unutmayın.
Üzerinizde gereksiz baskı oluşturmayın. Şunu unutmayalım: Kendimiz olmamız bizleri yeterince farklı yapacaktır.

ASTRO
GÜNDEM
Gökyüzü, suyun iktidarına geçti. Sigorta şirketlerinin ifşaları birçok ünlü şirketi ve iş adamını zan altında bırakacak türden olabilir. Kasti yapılan her türlü oyunu kamuoyuyla paylaşanlar arasına sigorta poliçeleri de girebilir. Ülkemizde aşı üretim merkezlerinin kurulduğunu duyacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA