Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Ah savunma ah!

Bazı maçlarda sahaya çıkardığınız 11 ve taktik anlayışın zaman içerisinde yanlış olduğunu görürsünüz. Aynen dünkü gibi. Mersin'in oyun planı belli; dörtlü savunma, önünde savunmaya yakın dörtlü orta alan ve Moritz ile onun önünde Nobre. Top Trabzonspor'dayken Hakan Bayraktar Alanzinho'ya, Bueno Colman'a yakın oynayarak iki oyuncuya top aldırmamaya çalıştılar. Orta sahada ise topu ayağa oynayarak hücum girişimlerinde Nobre ile topu buluşturmayı amaçladılar. Şenol Güneş, böyle bir takıma karşı maçın ilk 15 dakikasında sahadaki anlayışın pozisyon üretme açısından kısır olduğu gerçeğini göremedi. Burak'ın yokluğunda Henrique'nin yanına Halil'i koyarak savunmanın önünde durmaktan başka hiçbir şey yapmayan Zokora'yı alması gerekirdi. İlk yarı Trabzon açısından boşa geçen bir 45 dakika olarak yorumlanmalı. Yenilen goldeyse Mustafa Keçeli'nin getirip ortaladığı topta ceza alanı içerisinde 4 Mersinli oyuncunun olduğunu gördük.

GÜNEŞ'İN İKİ BÜYÜK HATASI
İkinci yarı Halil oyuna girdi. Fakat Trabzonspor'un yediği ikinci gol kesinlikle ofsayt. Savunmanın göbeğinde oynayan Mustafa Yumlu ve Giray'ın özellikle yan toplarda bu kadar zaaf içerisinde olmaları hayret verici.
2-0'dan sonra Trabzonspor rakibi baskı altında tuttu. İlk yarıda gözükmeyen Alanzinho, adam eksilten hareketleriyle Trabzonspor'u karşı kaleye taşıdı. Özellikle Volkan Şen'in kenardan getirdiği toplarla da pozisyonlar bulmaya başladılar. Halil'in attığı golden sonra bana göre Şenol Güneş ikinci büyük hatasını yaptı. Maçta takıma en fazla katkı yapan oyunculardan Volkan Şen'i çıkarıp yerine Adrian'ı alarak Volkan'ın bulunduğu yere Henrique'yi çekmesi hataydı.
Mersin'in hocası Nurullah Sağlam da ikinci yarı takımını geri çekerek hatalı davrandı. Trabzon'un savunması bu kadar basit gol yerse maçı kaybetmek de doğal sonuçtur.
NOT:
Yunus Yıldırım çok kötü bir yönetim gösterdi. İlk yarıda Mersinli oyuncuların yaptığı bariz faullerde sarı kartı es geçti. İkinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen kaybetti. Mersin'in ikinci golündeyse yan hakemin ofsayt bayrağını kaldırması gerekirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA