Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Zokora olmayınca...

Enteresan bir maç. Özellikle son 15 dakikalık bölüm nefes kesti. İki kalede de yakalanan gol pozisyonları ve direkten dönen toplar var. Trabzonspor'da Zokora yoktu. Zokora rakip ataklarda duracağı yeri çok iyi bilen ve sezgisi yüksek bir oyuncu. Özellikle büyük maçlarda (örneğin geçen haftaki Galatasaray maçı gibi) takıma önemli katkılar yapan bir isim. Şenol Güneş, onun yokluğunda bu alanda Aykut'a yer verdi. Ama görüldü ki Aykut bu alanda çok yetersiz kaldı ve Fenerbahçe buradan atak girişimlerinde bulunarak gol pozisyonları yakalamaya başladı. Gol gelmeden önce Şenol Güneş, Aykut'u çıkararak Cech'i oyuna alsa, Serkan sağ bekten Aykut'un görev yerine gelse, Celustka sağa Cech de sola geçse Trabzonspor orta alanda Fenerbahçe'ye bu kadar teslim olmazdı. Yenilen gol de bu bölgeden geldi.
Bu sezon Trabzonspor kendi sahasında puan yitirdiği her maçı kapanan takımlara karşı oynadı. Trabzonspor hücumda set oyununu iyi oynayabilen bir takım değil. Pozisyon bulmakta zorluklar çekiyor. Alanzinho ve Colman takımı karşı kaleye taşımaya çalışan iki isim. Olcan sakatlığından dolayı oyunda hiç yok. Burak kalabalık savunma içinde tamamen kayboldu. (Halil daha önce düşünülebilirdi) Volkan Şen'le geliştirilen atak girişimleri de etkili olmaktan çok uzaktı.

AYDINUS SKORA ETKİ ETTİ
İkinci yarıda Şenol Güneş'in yaptığı hamleler doğru. İlk yarıya göre rakip alanda daha fazla görünen ve etkili olan bir Trabzonspor vardı. Fakat final paslarındaki yetersizlik ve Volkan Şen'in çok etkisiz bir gününde olması yüzünden pozisyon üretemediler. Girilen pozisyonlarda da kaleci Volkan başarılıydı. Trabzonspor'un attığı gol, Fenerbahçe'nin savunmadan çıkarken kaptırdığı topta Burak'la geldi. Golden sonra Trabzonspor'un fazla top kaybı yapmasından F.Bahçe'nin direkten dönen iki topu var.
Fırat Aydınus ilk yarıda Caner'e göstermediği ikinci sarı kartın dışında yardımcısının ofsayt dediği golü vererek hata yaptı. Selçuk'un Burak'a ceza alanında yaptığı harekette bana göre penaltıyı vermeyerek maçın skoruna etki etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA