Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Oldu mu o kırmızı Burak?

İLK yarı biterken Trabzonspor'un kullandığı korner atışı sırasında Ernst ile Burak Yılmaz arasında yaşanılan olaydan sonra Burak'a gösterilen kırmızı karttan sonra ne söylenebilir diye düşünüyorum. Bu sezon Burak Yılmaz Türkiye'nin en golcü futbolcusu. Takımı için çok önemli olan böylesi bir maçta bu kadar basit kırmızı kart görmesi nasıl bir profesyonellik anlayışı? Bu olayda haklı ya da haksız olması önemli değil. Bu yaptığı hareket maalesef kendisinde takım ruhunun olmayışından kaynaklı. Yazık!
Trabzonspor maçın ilk 15 dakikalık bölümünde sahada ne yaptığı belli olmayan bir takım görüntüsündeydi. Rakibi sadece kendi alanında beklemeye çalışan, pas hataları üst düzeyde ve de hücum girişimleri olmayan bir takımdı. Orta sahada Zokora, savunmanın tamamen içine gömülmüş, Colman top ayağına geldiğinde bir şeyler yapmaya çalışan ve hücumda kendisinden çok şey beklenen ama sahada varlığıyla yokluğu belli olmayan bir Adrian. İleride ise iki kenara çekilmiş Halil Altıntop ve Olcan, ayağına gelen topları çabucak rakibe veren bir Burak. Trabzonspor'un Beşiktaş kalesine çektiği ilk şutun dakikası 18. 22. dakikadan sonra ise Trabzonspor orta sahada ayağa pası daha iyi yapmaya başladı. Beşiktaş, çok adamla hücuma geldiği anlarda rakipten kapılan toplar sonucunda Trabzonspor'un bir iki pozisyonu var ki, final pasları daha iyi yapılabilse sonucu değiştirebilirlerdi.

HENRİQUE HAMLESİ DOĞRU
İkinci yarıya 10 kişi başlayan Trabzonspor doğaldır ki oyunu tamamen kendi alanında kabul etmek zorunda kaldı. Zokora, bana göre ikinci yarının en iyi oyuncusu olarak öne çıktı. Orta alanda Beşiktaş'ın tehlike yaratabilecek ataklarını başlamadan bitirdi ve mutlak golle neticelenebilecek bir pozisyonu önleyerek takımını kurtardı. Şenol Güneş'in Adrian'ın yerine Henrique'yi koyması doğruydu. Herkesin eleştirmesine karşın bence başarılı, önde top tutan bir oyuncu. Yenilen golden sonra Trabzonspor'un direnci önemli, Almeida'nın kaçırdığı gol kırılma anı oldu. Olcan ile kazanılan golle Avrupa vizesi geldi. Hakem Fırat Aydınus çok yakışıklı, sempatik, ama!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA