Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Hadım

Çocuklara cinsel istismar suçlarında kimyasal hadım yönteminin uygulanması tartışılıyor.
Birleşik Krallık, ABD'nin bazı eyaletleri, İsrail, Rusya gibi pek çok ülkede kullanılan bu yöntemle suçluya belirli aralıklarla ilaç veriliyor. Böylece, testosteron hormonunun azaltılması ve cinsel arzunun ortadan kaldırılması amaçlanıyor.
1944'ten beri kullanılan bu yöntemin ne kadar işe yaradığı belirsiz. Çünkü çocuklara yönelik cinsel saldırıda tek motivasyonun testosteron olmadığı ortada. Kısacası insanlık, yıllardır çözemediği bu sorunu tam olarak bilemiyor.
Dolayısıyla testosteron seviyesi düşürülen bir suçlunun, kısmen cezalandırılsa da, tedavi olduğunu ya da engellendiğini söylemek mümkün değil.
Yani bu kişiler sapıkça hislerini ve saldırganlıklarını kurbanlar üzerinde başka şekillerde de tatmin edebilirler... Münevver Karabulut cinayetini hatırlayın. Caniler zavallı kızın boğazını testereyle kesmişlerdi.
Peki, ne yapmalı?

***
Tüm dünyada yaygın olan bu problemle mücadele için tek kafa yoran biz değiliz elbette. Bir ara, bu sapıkların çocuklardan uzak durması için anime pornolar izlemelerine müsaade edilmesi bile gündeme gelmişti...
Etkileri ve sonuçları tartışılsa da geliştirilen çeşitli yöntemler var. Mesela etkili olanlarından biri, sorunu çok ciddiye alan ABD'de kullanılan bir yöntem. Zanlı ömür boyu fişleniyor...
Oturduğu bölgedeki, çalıştığı yerdeki vatandaşlara "o burada, dikkatli olun, çocuklarınızı koruyun" deniliyor.
Aileler de "dayanışma" içinde tedbirlerini alıyorlar.
Ama çocuk istismarına karşı paranoya seviyesinde duyarlı olan ABD, ne yazık ki hâlâ bu suçun en çok işlendiği ülkelerden biri.
***
Türkiye'de de kamuoyu konuya çok duyarlı. Siyasetin de bu soruna çözüm yolları aramak için kafa yorması sevindirici... Umarız konu soğumaz ve psikiyatrlar başta olmak üzere bilim insanları da bu tartışmaya daha çok katılırlar.
Ama iş her zaman olduğu gibi ucuz siyaset malzemesine dönüştürülmeye çalışılıyor...
Örneğin, bağırarak konuşması ve sirke satan suratından dolayı kendisini görünce kanal değiştirdiğim bir parti sözcüsü dün bu suçu toplumun bir kesimine mal ediyordu.
Evet, suçları siyasi eğilim, inanç ya da etnik kimliğe bağlayan özcü yaklaşımlara faşizmin tarihinden aşinayız. Ancak bu çağa yakışmıyor... Tıpkı çocuk istismarı gibi.
Dikkat!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA