Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Keşke yalancılık olsa, bu örgütlü kötülük

Yeni havalimanının resmi Twitter hesabında dün apronu ve kontuarları gösteren iki fotoğraf paylaşıldı. Üzerlerine de şöyle bir not eklenmişti:
"Bir yolcumuzun yanlışlıkla yere döktüğü su dışında terminalimizde ıslak bir yer yok. (Onu da temizledi ekibimiz hemen)" Gülücük emojisi.
Mevzu nedir diye sosyal medyada biraz araştırınca yine bir yalan kampanyasıyla karşılaştım. Şöyle ki, sosyal medyada su basmış pistte mahsur kalan uçakların görüldüğü bir video paylaşılmıştı. Bu videonun yeni İstanbul Havalimanı'nda çekildiği iddia ediliyordu.
Yalanlama gelmiş, söz konusu görüntülerin Mexico City International Airport'ta (MEX) çekildiği açıklanmıştı ama nafile... Sosyal medyada doğru bilgiye göre 6 kat daha hızlı yayılan yalan yine elini çabuk tutmuştu.

***
Aman canım ne olacak değil mi? Altı üstü yalan...
Çok da üzerinde durmamak lazım. Birileri dikkat çekmek için üretip piyasaya sürmüş, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kimi muhalifler de yine üzerine atlamışlar işte.
Hem her gün FOX'un, Sözcü'nün, Cumhuriyet'in bir ya da birkaç yalan haberi ortaya çıkmıyor mu zaten?
Peki, öyle olsun. İnsanları kışkırtmak için Gezi'de kırmızılı kadına gaz sıkma emrini veren emniyet amiri hakkında yakalama kararı çıkartıladursun... Biz gözümüze sokulan provokasyonları sallamayalım. Kendiliğinden gelişmiş vakalar diye görelim. Yalancılık deyip işi masumlaştıralım.
Rahat olalım, rahat. Cebimiz doluymuş gibi, geleceğimiz garantiymiş gibi, küresel rekabet yokmuş gibi, bu ülkede yaşamıyormuş gibi, gidecek pek çok yerimiz varmış gibi...
***
Hadi, üretenlerin amacını geçtik diyelim. İyi de onların yalanlarına "kananların" iştahını neyle izah edeceğiz?
Öyle ya, muhalifseniz ve iktidarın en büyük projelerinden biri olan havaalanını su basmasının elinizi güçlendireceğini düşünüp konuyla ilgilendiğinizi varsayalım.
Ama bunu, durumdan üzüntü duyduğunuzu, kaygılandığınızı hissettiren bir şekilde yapmanız gerekir.
Aksi takdirde, etkilemeye çalıştığınız insanlar, bu ülkenin vatandaşı olduğunuz için size "İyi de havaalanını su basması seni niye bu kadar mutlu ediyor" diye sorarlar...
Tıpkı dün, doğru olsa kendisini de etkileyecek sözünü ettiğimiz yalan haberi, tarifi zor bir heyecan ve sevinçle yayan koca koca hanımlara, beylere dedikleri gibi.
İşte tam bu yüzden seçmen muhalefeti ciddiye almıyor. Onu, iktidarı ülke için denetleyecek bir demokrasi aracı olarak değil, Türkiye'yi rakipleri için sıkıştıracak kötülüğün örgütleyicisi olarak görüyor.
Örgütlü kötülüğün yalana müptela olmuş esirlerine kızmayın, tane tane anlatın. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Bilseler inanın yapmazlar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA