Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Taç giyen baş ve taht oyunları

CHP'nin İstanbul'daki ittifak adayı Ekrem İmamoğlu dün mazbatasını aldı. Önünde beş yıllık bir dönem var.
Zorlu bir sınav kendisini bekliyor. Seçim kampanyasını üzerine kurduğu ve başarılı olduğu "mağduriyet" algısını bir süre daha kullanmaya devam edebilir. Daha mazbatasını bile almadan "İmamoğlu'nu engelliyorlar" demeye başlayan kimi CHP'li gazetecilerin ve vekillerin varlığı da bunun göstergesi.
Bu çıkışlar İmamoğlu'nun seçim kampanyasının ikinci ayağına dair sistematik bir söylem birliğinden mi yoksa kişisel gayretkeşlikten mi kaynaklanıyor bilmiyoruz. Ama bu bahanenin uzun süre idare etmeyeceği kesin.
Zira 15 milyonluk bir kentten bahsediyoruz.

***
Siyasi iddialarla, komplo teorileriyle uzun süre gargaraya getirilemeyecek büyüklükte, milyonların memnuniyetini sağlamayı gerektiren gerçek bir sorumluluk bu.
Ve kuşkusuz muhalefetteyken otomatikman sahip olunan konfordan çok uzak. Yerelde de olsa iktidar, muhalefet gibi sinirlenip bir valiye hakaret edince puan kazanacağınız alan değil.
Yöneteceğiniz kentteki seçmenin her mağduriyetini biriktirip kapınızın önüne koyacağı bir makam belediye başkanlığı.
İmamoğlu da bu durumun farkında olmalı ki seçim kazandıktan sonra yaptığı ilk konuşmada, iktidar sorumluluğunun tillahını yüklenmiş durumdaki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan kendisine yardımcı olmasını istemişti.
Cumhurbaşkanı birkaç kez aksinin düşünülemeyeceğini ifade etti. Son olarak da G-20 zirvesinde yabancı gazetecilere şunları söyledi:
"İstanbul'un menfaatine yönelik gerçekçi projelerle gelirse tabii ki AK Parti grubu bunu destekleyecektir. Fakat kabul edilemeyecek projelerle gelirse, İstanbul'un menfaati için bu tarz projeleri asla desteklemeyeceğiz."
Rakip bir partiden daha fazlasını da kimse beklemiyordur sanırım.
***
Tabii ki İstanbul'un tacını giyen İmamoğlu'nun bugünden itibaren tek rakibi AK Parti değil.
Seçim gecesi İstanbul'a gelip İmamoğlu'nun elini havaya kaldırmak yerine Ankara'da partililerine balkon konuşması yapan Kemal Kılıçdaroğlu hesaba katması gereken ciddi bir faktör.
Tamam İmamoğlu'nun eli, öne sürülüp kaybedince partideki tüm izleri kazınan Muharrem İnce gibi zayıf değil. Ama İmamoğlu'nun İstanbul başarısını, bugün Koç Müzesi'nde sergilenen ayakkabılarıyla yaptığı "Adalet Yürüyüşü"ne bağlayan Kılıçdaroğlu da hâlâ muhalefette!
Demedi demeyin. 9 yıldır tek bir seçim kazanmadığı halde hâlâ koltuğunu koruyan Kılıçdaroğlu'nu küçümseyen hata yapar. Bu günlere kolay gelmedi Kemal Bey.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA