Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Ahmet Altan’ı FETÖ’nün elinden kurtarın!

Geçtiğimiz günlerde Nazlı Ilıcak'la birlikte tahliye olan Ahmet Altan, kısa bir süre sonra tutuklanarak yeniden cezaevine koyuldu.
Altan'ın tahliyesi sonrası "Niye bırakıldı" diyenler çoğunluktaydı... Şimdi de kamuoyu "Niçin yeniden tutuklandı" diye tartışıyor...
Altan hakkında yeniden tutukluluk kararı veren mahkeme pek çok hukuki gerekçe sıralıyor:
"Sanık Ahmet Altan'ın suçunun kaçma şüphesi var sayılan katalog suçlardan olması, sanığın konumu, sıfatı, eylemlerdeki yoğunluk, aldığı ceza miktarı, tutuklu kaldığı süre, eylemlerinin uzun süreye yayılmış olması... vs."
Bunlar arasında gözümüze en çok çarpan madde ise "Sanık Ahmet Altan'ın pişmanlık göstereceğine dair beyanlarının olmaması" ifadesi.
Zira bildiğiniz diğer sanıklardan Nazlı Ilıcak mahkemeye ve kamuoyuna pişmanlığını ve hata yaptığını açıkça ifade etti. Ahmet Altan ise, ne yazık ki kendisinin değil 15 Temmuz darbe girişimine direnenlerinin suçlu olduğu takıntısında ısrarcı.

***

Ne var ki Altan'ın cezaevindeyken yazdığı ve tahliyesinin ardından gündeme gelen kitabından alıyoruz ki adeta "pişmanlık göstermemesi" için de elden ne geliyorsa yapılmış...
Zira Altan'ın kitabında "Evladım gibiydi" diyerek övgüler düzdüğü hücre arkadaşı Selman'ın Fetullah Gülen'in yeğeni olduğu ortaya çıktı.
FETÖ'cüler şimdi, bu sırrı ifşa eden ABD'deki FETÖ Koleji'nin başındaki Ali Yurtsever'e "Ne gerek vardı" diye sitem ediyorlar.
Evet, Altan'a içerideyken hücre arkadaşı olarak yanına bizzat Fetullah'la kan bağı olan Selman Gülen'in düşmesi bir aklın ürünü mü yoksa tesadüf mü bilemiyorum.
Ancak Altan'ın FETÖ'ye hâlâ tek bir laf etmemesinde bu tercihin de ciddi payı olduğu kesin.
Düşünsenize, içerideyken Ahmet Altan'ın başında 7/24 nöbetçi olarak bir FETÖ'cü varmış!
Altan da doğal olarak onunla diyalog geliştirmiş. Çıkınca da hücre arkadaşı Selman'ın nezdinde içerideki tüm FETÖ'cülerin imajına fırça atıvermiş. Çok mu?
İki düşman bile yıllarca aynı odaya hapsetseniz sonunda dost olarak çıkar dışarı... Başka şansları mı var? Dostları hapsetseniz de düşman çıkarlar ama o ayrı konu...

***

Dün yargı bürokrasisindeki güvenilir kaynaklarımdan öğrendiğim kadarıyla, yeniden tutuklanan Ahmet Altan bu kez Selman koğuşuna koyulmayacakmış!
Selmanlar bozulacak ama sonucu görüp Altan'ı Fetullah'ın yeğeninden ayıran yetkilileri tebrik etmemiz gerek.
Tıpkı bir zamanlar Doğu Perinçek hakkında tutuklama kararı veren hakimi şimdi Perinçek'in Silivri'de yattığı koğuşa koyan aklı alkışladığımız gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA