Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Ne Real ne Barça!

GALATASARAY ve Fenerbahçe'nin renklerine bağladığı flaş isimler 7'den 70'e dillerden düşmüyor... Genel kanı, bu iki takımın ligi domine edeceği, diğerlerinin ise figüran rolünü üstleneceği yönünde! İki ezeli rakibin şu ana kadar önemli rakamlar harcayarak transfer ettiği futbolcular, her teknik adamın kadrosunda görmek istediği kalite ve yeteneğe sahip... Ne var ki bütçeleri sarsacak bu rakamlar soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Galatasaray'ın Dany, Hamit, Burak, Umut ve Amrabat için kasasından çıkacak toplam rakam 55 milyon Euro... Tabii ki kombine satışları artacaktır, muhtemel başarılar parayı getirecektir. Ancak zamanında bu paralardan çok daha fazlasını harcayan, çok daha değerleri isimleri kadrosuna katan Beşiktaş'ın şu an içerisinde bulunduğu durum göz ardı edilmemeli... Dünya çapında futbolcular ile geçen sezonu dördüncü bitiren Beşiktaş'ın yeni yapılanması ile iki ezeli rakibi karşısında vereceği mücadele şimdiden merak konusu.

DAHA ÇOK BAŞLIKLAR ATILIR!
Beşiktaş'ın yaşadığı altın çağın önemli aktörlerinden olan Samet Aybaba'nın yeni döneme ilişkin söylediği sözlere kulak kabartmakta fayda var: "Transfer şampiyonu olduk da ne oldu?"
Fenerbahçe ya da Galatasaray'ın flaş transferlerine karşın şampiyonu şimdiden peşin hükümle ilan etmek yanılgıların büyüğü olur. Unutulmamalı ki bu ülkede bir Bursaspor gerçeği yaşandı. Mütevazi kadrosuyla elde ettiği başarı, Anadolu'nun baş kaldırışına önderlik etmesi çok değer bulmasa da tarihe yazılmış bir gerçektir.
Bu yarışın içinde Trabzonspor'un da Beşiktaş'ın da olacağını düşünüyorum... İki takım da iyi bir kadroya sahip... Bence Beşiktaş'ın en önemli kaybı Egemen Korkmaz'dır. Diğer isimler büyük bir kayıp değil... Trabzonspor, Burak Yılmaz dışında kadrosunu koruyor. Şu kupa fobisinden kurtulursa, bu yarışta etkin olacaktır. Galatasaray ve Fenerbahçe için Barcelona ve Real Madrid benzetmelerini yapmak hayalcilik olur...

MONTPELLİER MUCİZESİ!
Her sezon yaptığımız gibi "10-15 milyon Euro'luk takımlar 200 milyon Euro'luk takımlara çelme taktı, ders verdi" başlıklarını yine atacağız, yine hep birlikte yaşayacağız diye düşünüyorum.
Son bir de hatırlatma... Fransa'da geçen sezon transfere 104 milyon Euro harcayan Paris Saint Germain'in buna rağmen Ligue 1 şampiyonluğunu yıllık toplam bütçesi sadece 37 milyon Euro olan Montpellier'e kaptırdığı gerçeği Beşiktaş ve Trabzonspor'a iyi bir örnek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA