Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Allah devlete zeval vermesin!

Sevgili vatandaş kardeşim,
Bu coğrafyada, yani Asyatik-despotik toplum modelinde, devletin farklı bir anlam ifade ettiğini, 'kerim' ve 'baba' olduğunu biliyorum. Lakin devleti 'baba' gibi görmenin yan etkileri var: 'Baba'ya her daim yardım etmeyi iyi bir şey sanırsın. 'Baba'nın iyi mi kötü mü yaptığını sorgulamazsın. 'Baba' ne derse yaparsın? Kendini sevdirmek, mümkünse otoritesinden pay kaparak hava atmak istersin.
Sanırım 'devlet adamı', 'devlet büyüğü' karşısında da, huşu haline geçiyorsun. Lakin devlet dediğin şey zaten büyük, onu daha da büyütmek, yıkayıp yağlamak komik olmuyor mu?
Sık sık 'Allah devletimize zeval vermesin' demeni anlayabilirim. Sonuçta tarihte 16 devlet kurup, yıkmış bir neslin evlatlarıyız. Lakin 'devlete zeval vermesin' sözünün sık söylenmesiyle, insanların başına sürekli zeval gelmesi arasında bir ilişki var gibi.
Sanırım, devletin yerine insanların başına zeval gelmemesini istemek hayırlara vesile olacak.

BOYNUMUZ NEDEN İNCE?
Mesela neden 'devlet karşısında boynumuz sürekli kıldan ince?' Biz hiç 'boynu kıl', boynu vatandaşı karşısında eğilen bir devlet göremeyecek miyiz?
Sevgili vatandaş kardeşim,
Bunları bir düşün istersen. Düşünmediğinde sana düşecek olan rol bellidir: Duruma göre 'devlet bekçiliği' veya 'infaz memurluğu'.
Bunların örneklerini çok gördük. Hatta kimi zaman 'Devlet için kurşun atan da yiyen de kahramandır,' diye sırtını sıvazlayan 'devlet büyükleri' de oldu.

'BAZEN ANAN AĞLAR'
Ancak adalet, bazen Susurluk ve JİTEM'cilerde olduğu gibi geç; bazen de, Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz soruşturmasında olduğu gibi hemen kapını çalabiliyor. Her zaman "Bir polis 'Geleni yakalayın,' dedi. Devletimize yardım ettik," diye yırtamazsın. Her gördüğün üniformalıyı da 'baban' zannetme. Bilesin ki, devlete 'baba' diyenlerin de bazen anası ağlar.
Gözlerinden öpüyorum!

GÖZÜNÜZDEN KAÇMASIN!
Komplo teorisi!: Ergenekon operasyonlarının kilidi Tuncay Güney, perşembe günü Hürriyet'in manşetindeydi: "Lüks Tuncay" diye. Yatağının başında İsrail bayrağı. Boynunda İsrail yazılı kolye. Kolunda 5 bin dolarlık saat. Bu saatten 20 tane daha olduğunu söylüyor. Fotoğraf dahil her şey okuyucuda bir algı yaratmak üzere yerli yerine konmuş gibiydi. Komplo teorisinden hoşlanmam ama ister istemez aklıma 'Lüks Tuncay', 'Bumerang Tuncay' mı oluyor sorusu geldi...
Yorumsuz: Tekirdağ'da şizofreni hastası Ali Çelebi (34) hastaneye gitmeyince ailesi polis çağırdı. Polis, Çelebi'ye biber gazı sıktı, ailenin iddiasına göre cop yamulup düzelecek kadar sert şekilde başına defalarca vuruldu. İki çocuklu Çelebi olay yerinde öldü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA