Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SALİH TUNA

‘AKP’nin gizli gaz odaları bulundu’

Suriyeli "göçmenlere" suyu 10 kat pahalı vereceğini söyleyen CHP'nin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan zinhar geri adım atmam diyor.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun göçmen karşıtı videosundan sonra öyle coşmuş ki durdurana aşk olsun!
Hatta...
"Su ve katı atık bedellerini 10 kat artırmak işe yaramazsa başka tedbirler alacağım" diyor.
Nasıl tedbirler alacağını açıklamıyor. Zamanı gelince öğrenecekmişiz!
Sizi bilmem ama sudan sonra benim aklıma ekmek geliyor... Sanırım fırıncılara da "Suriyeliler başta olmak üzere hiçbir sığınmacıya ekmek vermeyin, yoksa mühürlerim!.." diyecek.
Bu da işe yaramazsa gaz odaları mı devreye girecek diye soracak değiliz. Bunun şakasını bile yapmam. O kadar da değil.
Lakin...
Bu Tanju Özcan, CHP'nin değil de AK Parti'nin belediye başkanı olacaktı da siz "fondaş medyanın" maharetlerini görecektiniz.
"AKP'nin Bolu'da göçmenler için yaptığı gizli gaz odaları bulundu!.." yollu haberler üretmekte hiç gecikmezlerdi. Nazilerin Polonya'daki mobilize gaz odalarının fotoğrafları üzerinde çalışıp mahut haberin görseli olarak sunmayı ihmal etmezlerdi.
Yeni sürüm bir Can'cık da çıkar, "Çocuklar katledilmesin diye bölgedeki gaz odalarının önünde yatmaya gidiyorum" derdi.
Tıpkı Gezi olayları döneminde Can Dündar'ın bir televizyon kanalına telefonla bağlanıp, "Polisler annelerin kucağından çocukları alıp TOMA'ların önüne atıyorlar, ben de gidip bir TOMA'nın altına yatacağım..." dediği gibi.

***

Tanju Özcan'ın ırkçı faşist "açıklamalarına" CHP içinden bile tepki gösterildi ama Suriye politikasının mimarı Davutoğlu'ndan hâlâ tık yok.
Mahut "mülteci" düşmanlığını CHP Belediye Başkanı değil de AK Partili herhangi bir belediye başkanı yapsaydı fırsatı kaçırmazdı.
İstiklal Savaşı'mızda aynı mataradan su içen Kürt, Türk, Arapların kadim kardeşliğinden dem vurur... Bu kardeşlik uğruna bir ömür savaşan Mısırlı Abdulaziz Çaviş'i, Libya'dan Şeyh Sunusi'yi, Yemenli İmam Yahya'yı, Cezayir'den Emir Abdulkadir'i, Tunus'tan Salih Şerif Tunusi'yi, Irak'tan Kut'ül Amare deyince akla gelen Uceym Sadun Paşa'yı ve Suriye'den Şekib Aslan'ın isimlerini anar, sonra da "Kardeşlerimize suyu çok görenler bu aziz milletin ferdi olamaz" derdi.
Şimdi susuyor!..
Şayet "refiki" Kılıçdaroğlu'yla ters düşmekten çekiniyorsa, dedim ya Tanju Özcan'a CHP'den bile tepki var, içi rahat olsun.

***

Almanların ünlü Spiegel dergisinin, "Erdoğan'ı devirmek için sosyal demokratlar ve HDP ile işbirliği yapmaya hazır mısınız?" sorusuna, her zamanki gibi lafın belini kırdıktan sonra, "Evet, bunun gerçekleşmesi için hazırım" cevabını verdiği söyleşinin bir yerinde şöyle demiş:
"İnsanlar bana AKP'den neden ayrıldınız diye sorarlardı. Artık kimse bana bunu sormuyor..."
Neden sorsunlar Sayın Davutoğlu?
Suriye'deki göç dalgasında stratejik derinlikli politikanın vebali olduğu halde göçmenlere su bile vermek istemeyen Tanju Özcan'a bile susacak hale gelmişsin.
Sana artık kim neyi sorsun?

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA