Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Hibritle şampiyonlar ligine yükseldik

Toyota’nın Türkiye’de ürettiği hibrit model sayısı Corolla Sedan ile ikiye çıktı. Oyak Renault ve Ford Otosan da hibrit üretmeye hazırlanıyor. Türkiye dünyadaki sayılı ülkeler arasına girdi

Türkiye, otomotivde üst lige yükseldi. Düne kadar üretim kalitesiyle öne çıkan Türkiye otomotiv sanayisi, bugün hibrit gibi yüksek teknoloji üreten dünyadaki sayılı ülkeler arasına girdi. Türkiye'nin hibrit macerası dört yıl önce başladı. İlk olarak 2016'da Toyota Otomotiv Sanayisi, Sakarya'daki tesislerinde hibrit teknolojili C-HR'ı üretti. Japon marka şimdi de 12'inci nesil Corolla Sedan ile birlikte ikinci hibrit otomobilini de Sakarya'da üretmeye hazırlanıyor. Hibrit versiyona sahip yeni Corolla Sedan, 2019 Ocak ayında banttan inecek. Böylece, Toyota'nın Türkiye'de ürettiği hibrit model sayısı ikiye çıkacak.

ÜRETİM ÜSSÜ OLDU
Bugüne kadar 12 milyon 500 bin adet hibrit satışı gerçekleştiren Toyota'nın 33 farklı hibrit modeli bulunuyor. Türkiye, hibrit C-HR ve Corolla Sedan'la Toyota'nın 2020'ye kadar 15 milyon hibrit satış hedefinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak. Oyak Renault ve Ford Otosan da hibrit araç üretmeye hazırlanıyor. Dizel üretimini azaltıp hibrite geçiş yapmaya hazırlanan Fransız otomotiv devi Renault, hibrit motor üretimini Türkiye'ye emanet etti. Renault, ilk hibrit motorunu Bursa Oyak Renault tesislerinde üretecek. Türkiye'de üretilen hibrit motorlar, Renault modellerinde kullanılmak üzere ihraç edilecek. Markanın satışa sunacağı ilk hibrit modeli Bursa'da üretilecek yeni nesil Clio olacak. Ford Otosan da Gölcük tesislerinde ürettiği Transit Custom'ın Plug in Hybrid (PHEV) versiyonunu devreye almayı planlıyor. İhracat amaçlı üretilecek hibrit modelin 2019'da yollara çıkması bekleniyor. Ford Otosan, Amerikan otomotiv devi Ford'un hibrit ve elektrikli araç hedefine de katkı sağlayacak.

ÇEVRECİ OTOMOBIL MAKAM ARACI OLACAK
12'NCİ nesil Toyota Corolla, 1.8 lt'lik hibrit ve 1.6 lt'lik benzinli motorlarla satışa sunulacak. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt, yeni Corolla'nın sedan segmentine büyük canlılık getireceğini söyledi. C-HR'den sonra Türkiye'de üretilecek ikinci hibrit model olan Corolla'nın hibrit teşviki ile birlikte daha fazla talep göreceğini ifade eden Bozkurt, "Türkiye'yi hibrit ile tanıştıran markayız. Gerek hibrit bilinirliği gerekse hibrit satışlarımız her geçen gün artıyor. Müşterilerimizden yoğun olarak gelen Corolla'nın hibrit versiyonu talebini de çok yakında karşılamış olacağız. Corolla'nın hibrit versiyonu, sessizliği, konforu ve donanımı ile makam aracı olarak tercih edileceğine inanıyoruz" dedi

AVRUPA'NIN GÖZDESI OLDU
TÜRKIYE'DE üretilip dünyaya ihraç edilen C-HR, markanın en fazla hibrit versiyonu satılan modeli oldu. C-HR'deki hibrit oranı Avrupa ülkelerinde ilk 10 aylık dönemde yüzde 87'ye çıktı. Bu oran Auris'te yüzde 77 olarak gerçekleşti. Corolla'da hibrit oranının yüzde 85 civarında olacağı tahmin ediliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA