Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞEBNEM BURSALI

Yunanistan’ın İntiharı!

İki yılda bir yapılan ve dosta güven düşmana korku salan EFES 2022 tatbikatını iki gün boyunca yerinde izlemek ayrı bir gurur vesilesiydi benim için. Tatbikata ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte katılan MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte verilen fotoğraf ve mesaj, Türkiye düşmanlarına karşı Cumhur İttifakı'nın dimdik ayakta olduğu şeklinde yorumlandı. Tatbikat sonrası uzun bir sohbet etme fırsatı bulduğumuz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamalarını Cumartesi günkü gazetemizde sizlere aktarmıştık.
37 dost ve müttefik ülkenin katılımıyla gerçekleşen tatbikatın zamanlamasının Ege'de suların ısındığı bir döneme denk gelmesi ve Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan'ın dibinde yüzde 99'luk bir başarı ve yerli ve milli savunma sanayi ürünlerimizle tam bir savunma şöleni şeklinde geçmesi başka bir anlam taşıyor.
Hem Başkan Erdoğan'ın 'şakamız yok' ifadesi hem Bakan Akar'ın 'cin şişeden çıktı' sözlerini de bu bağlamda değerlendirmekte ve Türkiye'ye kafa tutmaya kalkan Yunanistan'ın bir kez daha düşündüğünde faturayı ödeyemeyeceğini görmesinde fayda olduğu noktasında herkes hemfikir.

CHP'Lİ ÇEVİKÖZ'ÜN TASFİYESİNİ İSTEYEN CHP'Lİ
Neredeyse yarım yüzyıldır uluslararası hukuk alanında avukatlık yapan Dr. Selim Sarıibrahimoğlu, aynı zamanda CHP'li bir senatörün oğlu olarak kendisini "atadan evlada miras ve gönülden bağlı bir CHP'li" olarak tanımlar. Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup yazdı ve hem uyardı hem de gayri milli ve partisinin tüzüğüne aykırı bulduğu Genel Başkanın Dış Politika Danışmanı Ünal Çeviköz için parti içi disiplin kurullarının devreye sokulmasını ve tasfiye edilmesini istedi. Şöyle diyor mektubunda; "Ünal Çeviköz sıradan emekli bir büyükelçi değildir. CHP kimliği ve etiketi ön plana çıktığından, yaptığı açıklamalar ve söylemleri şahsından ziyade CHP'nin kurumsal yapısına yakışmamaktadır. Çeviköz'ün bazı açıklamaları maalesef CHP'nin kurumsal yapısıyla çelişmekte, Siyasi Partiler Kanunu'nun (SPY) üçüncü maddesine, partinin tüzüğüne ve uluslararası hukuka ters düşmektedir!"
Sarıibrahimoğlu, CHP'li Çeviköz'ün SPY 3. Maddesi'ne ve parti tüzüğüne aykırı bulduğu sözlerini de sıralamış: "Çeviköz'ün açıklamaları uluslararası camiaya Türkiye'yi şikayet etme niteliği taşırken, Türkiye'nin partilerden bağımsız, milli dış politikalarına uygun düşmemektedir. Rusya'dan alınan S-400 savunma sistemlerinden vazgeçilmesi sözleri, ABD Hükümet sözcülerinin bile kullanmadığı kadar kırıcıdır. Doğu Akdeniz'de gerilimin kaynağının Türkiye olduğu ve burada bulunmamızı eleştirmesini de anlamak mümkün değil. Mavi vatan kavramını bile eleştirmesi ve hatta Türkiye'yi 'saldırgan ve yayılmacı' olarak tanımlaması, hangi ülkenin ya da ülkelerin temsilcisi sıfatıyla bu açıklamaları yapmış olabileceğinin iyi analiz edilmesi gerektiği sonucunu doğurur. Bu anlamda, böyle bir kişinin CHP kimliği altında gözükmesi ne kadar doğrudur? Mavi Vatan tanımı ve politikası, Türkiye'nin güvenliğini ve çıkarlarını tehdit edecek oluşumlara engel olunmasını hedeflemektedir. Türkiye'nin Libya politikasındaki başarısından adeta rahatsızlığını dile getirecek şekilde 'Türkiye, Libya'da çizgiyi aştı' gibi pervasızca ifadesi ve Biden'dan 'hükümet karşıtlığı' bahanesi ile Türkiye için demokrasi talebinde bulunması ve Çeviköz'ün tuhaf ve ülkemizle ilgili gri beyanları bununla da bitmiyor. Bu kişinin gerçek niyetini aramak gerektiği bir zarurettir. Çeviköz'ün bu söylemleri CHP'ye zarar vermenin çok ötesine geçmiştir. Derhal kendisine ciddi disiplin cezaları uygulanmalı, partiden tasfiyesi gerçekleşmelidir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA