Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞEBNEM BURSALI

Şehit Enes’in son vasiyeti nasıl yerine geldi

Sesli dinlemek için tıklayınız.

Sosyal medya doğru kullanıldığında çok güzel sonuçlar alındığına dair bir örnek daha yaşadık önceki gün. Akademisyen Yaşar (Ateşsoy) Abimin pazartesi akşam saatlerinde gönderdiği mesaj çok etkileyiciydi. Pençe-Kilit Operasyonu'nda çıkan sıcak çatışmada şehit düşen kahramanlarımızdan Enes Özgül, bir arkadaşına gönderdiği mesajında aynen şunları yazmıştı:
"Ömer Hocam kritik bir operasyona gircem Pençe-Kilit'te. Sizden bir istirhamım şudur: Eğer şehit olursam adımı ve soyadımı bir çocuk esirgeme kuruluşuna verilsin hocam. Orada büyüyen çocuk şehit olma hayaliyle büyüsün. Sizleri hep sevdim hocam, her zaman sevmeye devam edicem. Hepiniz hakkınızı helal edin. Hakkım varsa hepinize helal olsun."



Kahraman şehidimizin son isteğini yazdığı mesajdaki imla hatalarını düzeltmeden olduğu gibi sizlerle paylaşmak istedim. Kendisi de yetiştirme yurdunda büyüyen bu kahraman evladımızın, sıcak çatışmada şehit düşmeden önce "isminin bir yetiştirme yurduna verilmesi" vasiyetini, sosyal medya hesabımdan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ı da etiketleyerek paylaştıktan sonra çok kısa sürede binlerce beğeni ve paylaşım yapıldı.
Ve saatler sonra alınan kararı Bakan Yanık, kendi sosyal medya hesabından duyurdu: "Kahraman şehidimiz Enes Özgül'ün vasiyeti üzerine yetiştiği Isparta Çocuk Destek Merkezimizin adını Isparta Şehit Enes Özgül Çocuk Destek Merkezi olarak değiştiriyoruz."
İşte büyük devlet olmanın en güzel örneklerinden biri. Asılsız ve iftira üzerine yürütülen algı operasyonları yerine sosyal medyanın bu şekilde kullanıldığında hepimizin tarifsiz bir gurur ve mutlulukla sahip çıkacağı sonuçlar elde edilmesi işten bile değil. Şehidimizin son isteğine duyarsız kalmayıp anında vasiyetini yerine getiren Aile Bakanı Derya Yanık'a ve sebep olan herkese yürekten teşekkürler.
Şehidimiz, son isteği olarak isminin bir çocuk esirgeme kurumuna verilmesini isterken gerekçesini de şöyle dile getirmişti: "Orada büyüyen çocuklarımız şehit olma hayaliyle büyüsün." Kahraman Enes ve bütün şehitlerimiz gibi 85 milyon Türk milleti, aynı yüce şuurla bu vatan için gözünü kırpmadan seve seve canını vermeye hazır.
Şehitlerimizin hakkı ödenmez. Yattıkları yer nurla dolsun, bu vatan için emek veren herkesten Allah razı olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA