Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

50 bin kişi tasarıma geliyor

Birbirinden farklı tasarımların sergilendiği Tasarım Haftası, bugün kapılarını açıyor. TİM Başkan Yardımcısı Tahsin Öztiryaki, “50 bin kişinin katılmasını bekliyoruz” dedi

Ekonomi Bakanlığı'nca, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonuyla Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek olan Tasarım Haftası (Design Week Turkey) kapılarını açıyor. 5 gün sürecek organizasyona 103 konuşmacı katılacak. 17 serginin düzenleneceği etkinlikte, 52 tasarım ofisi ve bireysel tasarımcı, 14 atölye yer alacak. SABAH'a değerlendirmelerde bulunan TİM Başkan Yardımcısı Tahsin Öztiryaki, "Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz Tasarım Haftası'nda tasarımın gücü konusunda farkındalık sağlamak ve Türkiye'de tasarım kültürü oluşturmayı hedefliyoruz" dedi. Geçen yıl düzenlenen etkinliğe 30 bin kişinin katıldığı bilgisini paylaşan Öztiryaki, "Bu yılki hedefimiz 50 bin kişinin üzerine çıkmak" diye konuştu.

İHRACATIN KİLOSU ARTIYOR
"Dünyaca ünlü markalar üreten bir ülke olmayı hedefliyoruz" diyen Öztiryaki, "Designed in Turkey" ile hakimiyet kurmak istediklerini söyledi. Tasarımın ihracatın kilogram fiyatını artırdığını vurgulayan Öztiryaki, "Bugün ortalama ihracat kilogram birim fiyatımız 1.5 dolar seviyesinde. Bazı sektörlerde 7-8 dolarlara kadar çıkıyor. Birim fiyatlarda her yıl biraz daha artış kaydediyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu oran daha da artacak" dedi.



'MADE IN TURKEY' GURURUMUZ
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de bugüne kadar "Made in Turkey" yazan ürünler ile gurur duyduklarını belirterek, "Dünyaca ünlü markaların etiketinde bu ifadeyi görmekten her daim mutluluk duyduk. Artık dünyaca ünlü markalara üretim yapan fason bir ülke olmaktan çıkıp, dünyaca ünlü markalar üreten bir ülke olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA