Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Gözünü milyar $’lık hedefe dikti

Dünyada yazılım geliştiricilerin teknoloji iletişim platformu haline gelen Opsgenie’yi 295 milyon dolara Atlasian’a satan şirketin kurucusu Berkay Mollamustafaoğlu, “Müşteriler hata yapmadan onlara danışmanlık yapıyoruz” diye konuştu

Türkiye'de teknoloji girişimlerine umut veren başarı hikâyelerinden birine imza atan Opsgenie'nin kurucusu Berkay Mollamustafaoğlu ile Amazon Web Services'in Las Vegas'ta düzenlediği re:Invent etkinliğinde buluştuk. Daha önceki işinde yaptığı hatalarını Opsgenie'de tekrarlamadığını dile getiren Mollamustafaoğlu, teknoloji girişimlerinin başarılı olmasının altında yatan detayları paylaştı. 2012'de kurduğu Opsgenie'yi 295 milyon dolara Atlasian'a satarak yatırım fonlarının ilgisini Türkiye'ye çekeceklerini ifade eden Mollamustafaoğlu, "Türkiye'den sadece e-ticaret girişimlerinin değil, yetenekli mühendislerin iş yaptığı girişimlerin de çıkabileceğini göstermiş olduk. Artık yatırımcının önünde mühendislik merkezi Türkiye olan başarılı bir örnek var. Bu daha iyisini yapmak için heyecan veriyor" dedi. Opsgenie, yazılım geliştiricilerinin verimlilik sorunlarını çözen teknoloji ve iletişim platformu olmaya odaklanmış. Bu alanda değişen bulut teknolojisi ve yazılım geliştiricilerinin rolünü doğru analiz eden bir girişim olarak göze çarpıyor. Şirketin merkezi Boston'da, kalbi ise Ankara'daki mühendislik binasında atıyor.

İLK MÜŞTERİ DEUTSCHE BANK
1992'de Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Mollamustafaoğlu'nun iş hayatı yurtdışında geçmiş. Geleneksel şirketlerin dijital dönüşüm projelerinde yaşadığı sorunları içeriden görme şansı elde ettiğini söyleyen Mollamustafaoğlu, yaşadığı ilk satış deneyimini şöyle anlatıyor: "İlk 4 yıl yabancı şirketlerde çalıştım. Müşterinin nelere takıldığını, sorun çözerken ne gibi yerlerde hata yaptığını öğrendim. İlk müşterimiz ise Deutsche Bank oldu. Biz şirketi kurmadan önce benim işten ayrıldığımı duyup yaşadıkları bir sorunu çözüp çözemeyeceğimi sordular. Biz de sorunu çözeriz dedik. 'Ne kadar istersiniz' denilince aklımıza en yüksek 50 bin dolar demek geldi. Hemen kabul ettiler."

BÜYÜKLERLE YARIŞMAK ZOR
İlk girişimlerinde elde ettikleri deneyim Mollamustafaoğlu'nun sonraki işinin anahtarı olmuş. Mollamustafaoğlu, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "iFountain'ı kurduğumuzda büyük teknoloji devlerine rakip olmuştuk. Bizim teknolojimizin daha iyi olmasına rağmen herkes büyük firmalarla çalışmayı tercih ediyordu. Sonraki girişimde bu durumdan önemli bir ders çıkardım. Büyüklerin fark edemeyeceği kadar küçük bir alan seçmeye karar verdim. Opsgenei bu sayede ortaya çıktı. Büyük şirketlerin projeleri yürütürken yazılım geliştiricilerin yazdıkları kodların sorumluluğunu alıp, iletişimini yürütecekleri bir platform yaratmaya gayret ettik. Müşteriler hata yapmadan onlara danışmanlık yapar gibi destek olduk. Müşteri taleplerine göre hızlı değişiklikler yaptık."

TEKNOLOJİSİYLE FARK YARATIYOR
Anlaşma gereği 3 yıl Opsgenie'de kalması gerektiğini ve hedefinin Thundra gişimini 1 milyar dolara taşımak olduğunu vurgulayan Mollamustafaoğlu, "Atlasian ile satış anlaşmasını imzaladığımız gece şirketin içinden çıkan Thundra girişimini ayırmak için anlaştık. Thundra, teknolojik yetenekleriyle de farklılaşan bir girişim" dedi.

HERKES ELEMAN ARIYOR
Yeni gelişen bulut teknolojisi pek çok alanda yazılım geliştirici ihtiyacını tetikliyor. Amazon Web Services, yakın gelecekte 15 bin çalışan istihdam edecek. Mollamustafaoğlu, Atlasian grubun bin 500 çalışanı istihdam edeceğini belirtti. Türkiye'deki mühendislik kalitesine vurgu yapan Mollamustafaoğlu, "Teknoloji merkezimiz Ankara'da. Burada harika bir mühendislik kalitesi var. Şu anda ortama ücretler Hindistan'dan bile uygun durumda. Her yazılım şirketi için eşsiz bir yer" diye konuştu.

DOKTOR ÖNLÜĞÜYLE ÇÖZÜM BULDU
Mollamustafaoğlu, müşterilere ulaşmak için katıldıkları AWS yazılım geliştirici etkinliğinde yaşadığı deneyimi şöyle anlatıyor: "Müşteri sayısını artırmak için AWS etkinliğine katıldık. Maliyetli olduğu için etkinliğe tek ben katıldım. Ancak tek başıma gözükmemek için gazeteye ilan verdim. Anlaştığımız kişiye 2 saatlik eğitimde nasıl konuşacağını anlattım. Ben de doktor önlüğü giyip steteskopla müşterileri karşıladım. Herhangi bir problemde nasıl çözüm bulacağımızı anlattım."

OPSGENIE NE İŞE YARAR
Yazılımla ilgili sorun yaşadığınızda kodu yazan geliştiricinin veya doğru kişinin size çözüm bulmasını sağlayan yeni nesil iletişim platformu. Birlikte çalışma yeteneğini ve verimliliği artıran bir çözüm sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA