Yazarlar
31 Aralık 2015

Bir lezzet geleneği Sofra

Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ yazdı...

İşte yepyeni bir senenin ilk ayını karşılıyoruz. Tüm yıl boyunca yüreğimiz burkularak tanıklık ettiğimiz hüzünlü haberlerden sonra güneşli bir kış eminim benim gibi size de iyi geldi… Dünya her geçen gün biraz daha kaotik bir yaşam alanına dönerken, ben dengede kalmaya, bize çocukluğumuzdan beri öğretilen ve varlığına şükrettiğim "sevgi", "barış", "hoşgörü" gibi kavramların yeniden güçlü bir şekilde insanlığa hakim olacağına inanmaya çalışıyorum…

2015 yılı bizim için aynı zamanda gururla geçen bir seneydi. Sizlerle kurduğumuz aktif diyaloglar, lezzet temalı paylaşımların yanı sıra yayın hayatımızda 20 yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşadık. Geçtiğimiz ay hazırladığımız ve bir nevi 20 yılın küçük bir özeti gibi olan kutlama sayımıza gösterdiğiniz yoğun ilgi de bu gururu taçlandırdı. Sofra ailesi olarak 2016'ya da yine yoğun bir gündemle başlıyoruz. Sene boyunca sizi buluşturmayı planladığımız özel sayılar, farklı firmalarla yapacağımız projeler, mevsimlerin etkisini ve bereketini sizlerle buluşturacağımız dopdolu sayfalar… Elbette konusunda uzman keyifli kalemlerden çıkan özel yazıları da unutmamalı…

Çünkü biz yemek ekseninde aslında pekçok şeyi sizinle paylaştığımızın bilincindeyiz… Özenerek yaptığınız yemekleri sevdiklerinize ikram ederken hissettiğiniz o eşsiz duyguyu besleyecek öneriler hazırlayarak çorbada tuzumuz olduğu için mutluyuz. Bazen yapımı uzun zaman süren, hayli marifet gerektiren bir tarifi bile denemekten ne kadar keyif aldığınızı söylediğinizde ya da yemek yapmaya yeni başladığınızı ve bizim tariflerimizden rehberlik alarak mutfağa ısındığınızı, az sürede en pratik şekilde sofralar kurduğunuzu anlattığınızda gerçekten kendimizi çok iyi hissediyoruz.

Apayrı damak tatlarına sahip, mutfağın farklı kademelerinde yer alan zengin bir okur kitlesine sahip olduğumuzun farkındayız. Dolayısıyla her ay konu toplantımızı yaparken, bu gerçeği ön planda tutarak gelenekselden moderne, pratikten profesyonele her kulvarı içine alacak bir içerik hazırlamaya dikkat ediyoruz… Sadece tek seferlik merakla denenip rafa kaldıracak tarifler değil, hayat boyu elinizin altında olmasını arzulayacağınız reçeteler ortaya çıkarmaya çalıştığımızdan belki "Sofra koleksiyonu" olan nice okurumuz bulunduğunu, Sofra'nın hala anneden kıza bir lezzet geleneği şeklinde geçtiğini duyuyoruz. Uzun lafın kısası ekibimizle, yazarlarımızla evlerinizdeki sofraları donatmaktan çok mutluyuz…

Bu arada bana ve ekip arkadaşlarıma en çok gelen "siz de yemek yapıyor musunuz?" sorusunu da burada cevaplamak istiyorum. Evet, hepimiz yemek yapıyor, lezzetin özel dilini hayatımızın her alanında hissediyoruz. Farklı tatlar deniyor olmamız bizim mutfakla olan bağımızı da her daim güçlü kılıyor. Fakat bazen dışarıda denediğimiz yiyecekler özensiz olduğunda buna damağımız kolaylıkla tepki gösteriyor. İşte o zaman da "gıda işi"nin büyük emek isteyen, hassasiyet gerektiren ve hakkıyla yapılması gereken bir konu olduğunu yeniden vurgulamaktan geri kalmıyoruz. Bu vesileyle de kaliteli malzemelerle övgüye değer ürünler ortaya koyan, sağlığı ve lezzeti ticari kaygılardan daha aşağıda görmeyen küçük-büyük tüm işletmeleri gönülden tebrik ediyoruz… Dilerim siz de hayatınızda ev yapımı lezzetlere ve mutfakta geçirilecek keyifli anlara yeterince vakit ayırma şansı yakalıyorsunuzdur…

Tadı damağınızda kalacak Sofra'larda buluşmak üzere…

Yazarın Önceki Yazıları

TÜM YAZILARI
BİZE ULAŞIN