Yazarlar
31 Ağustos 2016

Hayat paylaştıkça güzel…

Sofra Dergisi Genel Yayın yönetmeni Esra DÜZDAĞ yazdı...

Bayramların sevgi ve barış iklimi bir başkadır… Çocukların daha coşkulu, büyüklerin daha hoşgörülü olduğu, yüreklerin birlikle, dostlukla çarptığı o atmosfere bu yıl her zamankinden daha çok ihtiyacımız var… Ailemizle, sevdiklerimizle biraraya gelerek kurulan sofraların etrafında buluşmaya, ihtiyaç sahiplerini gözetmeye, samimi sarılmalara, umuda, duaya… Kopyala-yapıştır toplu mesajlar göndermek yerine, sesini duymak istediklerimizi kısacık da olsa arayarak ya da kapısını çalıp bayramlaşmaya… Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade eden kurban ibadetini yerine getirip akrabalar ve ihtiyaç sahipleriyle paylaştıktan sonra geriye bolluğuyla, bereketiyle bayram sofraları kurmak kalıyor…

Sevdiklerimizle biraraya geleceğimiz uzun kahvaltılar, akşam yemekleri ve yine sohbetlerle olduğu kadar ikramlarla tatlanan bayram ziyaretleri… Misafirlerinizi hem görselliğiyle, hem de damak zevki açısından mutlu edecek tariflerle Bayram'a yakışan sofralar kurmanız için yine dolu dolu bir sayı hazırladık… Sofra'nın deneyimli aşçılarının her biri kendi uzmanlık alanlarında maharetlerini döktürdü ve ortaya birbirinden leziz tarifler çıktı.

Şefika Günyel'in imzasını taşıyan ve Teremyağ'ın lezzet kattığı pilavlar, fırında et yemekleri, tatlı-tuzlu ikramlarla hiç zorlanmadan şölen sofraları kurmanız mümkün… Elif Korkmazel, leziz ve etkileyici bir mönüyü en pratik şekilde hazırlamak isteyenler için her zamanki gibi yaratıcı öneriler sunuyor…

Gülşen Yılmaz'ın ellerinden çıkan tarifler ise hamurişi ve etin muhteşem uyumunu sofralarınıza taşımanızı sağlayacak. Etin işlenip yoğrulmasıyla lezzet bulan köfteler, Muhsin Ertürk'ün usta yorumuyla küçük-büyük herkesi fethedecek bir hale dönüşüyor.

Girit yemekleri konusunda uzman olan İdil Çimrin ise bu kez çocukluk yıllarından damak hafızasına kazınmış yemeklerle kurduğu nostaljik bir masada ağırlıyor bizleri…

"Bayram tatlısız olmaz" diyenleri ise Sofra'nın kıdemli yazarlarından Pakize Hakan'ın nefis tarifleriyle başbaşa bırakıyoruz…

Bayram ziyaretlerinde misafirlerinizi minik tatlı ikramlarla ağırlarken, alışılmışın dışında dikkat çekici sunumlardan yararlanmak istiyorsanız, Tülin Doğruer'in her zamanki zarafetini yansıtan sayfalarımıza mutlaka göz atmalısınız. "Anne Mutfağı"nın deneyimli ismi Ayşe Ünal'ın bu ayki önerileri, yine her zaman olduğu gibi hem aile içi mütevazı yemeklere, hem de kalabalık sofralara yakışacak türden… Sağlık açısından her gün tüketilmesi önerilen, lezzetiyle de girdiği her tarifi başka bir boyuta taşıyan ceviz de bu ayki yıldızlarımızdan… Iryna Okur'un kendine has bakış açısıyla yorumlayıp fotoğrafladığı tarifleri mutlaka denemelisiniz. Dergimizin kıdemli yazarlarından Sibel Göktürk'ün oğlu Can Göktürk, "Mutfakta Erkek Var" sayfalarımıza konuk olarak "yeni bir şef mi doğuyor?" dedirtecek bir performans sergiliyor. Beslenme konusunda mevsimsellik ve doğallık onun için çok önemli… Çocuklarına sağlıklı gıda hazırlama amacıyla çıktığı yolculuğunda sürekli araştırıp yeni fikirler geliştiren Dilşat Yaşar, bu ay yine hem görünüm hem de lezzet açısından iddialı önerilerle huzurlarınızda…

Araştırmacı yapısı ve heyecanıyla mutfakta sürekli yenilikler peşinde olan Süleyman Dilsiz, kahvaltı sofralarınız için özgün tarifler geliştirdi.

Eylül sayısında kış hazırlıklarını es geçmek olmazdı tabii! İpek Hanım Çiftliği'nin sahibi Pınar Kaftancıoğlu'nun İstanbul'daki yeni mekanında tarhanadan erişteye kış hazırlıklarına dahil olduk.

Sonbaharın bir başka telaşı da reçeller… Sofra okurlarının yakından tanıyıp sevdiği İpek Kuşçu, kendi geliştirdiği özel reçetelerini sizler için hazırlayıp görüntüledi… Sevdiklerinizle paylaşacağınız nice sofralarda payımız olması dileğiyle…


SON DAKİKA