Yazarlar
Fecir Alptekin

Fecir Alptekin

Mucizeler Mutfağı TÜM YAZILARI
29 Ağustos 2013

Sebebi vuslat

Alaçatı özleminin altında “lezzet” zenginliğinin de payı var! Fecir Alptekin yazdı...

Evet, Alaçatı'ya kavuşmamı sağlayan yıldız isimlerden biri "Asma Yaprağı"! İki günlüğüne gitsem mutlaka 3 – 4 öğün kendimi burada buluyorum. Sonra, çok geçmeden canım yine Asma Yaprağı yemeklerinden çekiyor ve içgüdülerimin peşinde tekrar Alaçatı yollarına düşüyorum.

Köy meydanındaki eczaneleri geçince sağa dönüp yolu ve en önemlisi de "kokuları" takip ettiğinizde kendinizi zaten doğrudan "Asma Yaprağı"nda buluyorsunuz. Ağaçlar altında bir bahçe, mavi – beyaz tahta masa ve sandalyeler, huzur, lezzet…

Kabak mezesi Sinkonta, Çalkama, bugüne dek yediğim en güzel deniz börülcesi, mercimek fava, soğan erkeği, Frig salatası, enginarlı kuskus, istifno otlu ve ay çekirdekli Girit kabağı, tarator soslu şevketi bostan, bademli fasulye kavurması, beyaz peynirli patlıcan közleme, kabak çiçeği dolması… Hepsi küçük küçük tabaklarla servis ediliyor, gayet şık bir sofra kuruluveriyor hemen önünüze. Hiç abartısız, hayatta yiyip yiyebileceğiniz en keyifli yemeklerden biri!

DENİZ BÖRÜLCESİ

Yemeklere de bahçenin güzelliğine de doyum olmuyor. Ne desem, buradan aldığım keyfi nasıl tarif etsem diye düşünüyorum… Kısa ve öz: Asma yaprağına aşk! www.asmayapragi.com.tr

SOĞAN ERKEĞİ

* * * *

İkinci durağım, yine tam meydanda ama araya giren ağaçlar sayesinde aynı zamanda kuytu bir köşede kalan, korunaklı masanızda oturduğunuz yerden Kemal Paşa Caddesi'ni de azıcık seyredebileceğiniz "Barbun"… Tabii lezzetlerden kafanızı kaldırabilirseniz!

TELKADAYIF ÜZERİNE KARİDES

Burası ciddi bir gurme restoran. Ben gittiğimde mutfakta tam altı şef işbaşındaydı… Ve yediğim her şey birer sanat eseriydi. Yemek isimlerinin menüde görünen sadeliğine sakın aldanmayın… Ahtapot salatası sipariş ediyorsunuz, patates püresi üzerinde portakal suyunda pişirilip lavantayla tatlandırılmış olarak geliyor önünüze… Barbun balığı, semizotu ve közlenmiş patlıcan sosu üzerinde… Karides, kızgın yağda kızarmış telkadayıf üzerinde viski sosuyla pişirilmiş olarak ve ballı yumurta sosuyla… Ve tüm bunların yanında ekşi mayalı köy ekmeği ve otlu Trabzon tereyağı enfes! www.barbunalacati.com

AHTAPOT SALATASI



Yazarın Önceki Yazıları

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA