Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Yokuş bitiyor

Zirvenin dört atlısından biri olarak, hatta birincisi olmak adına kazanmanın dışında alternatifi olmayan maçı üç puanla bitirdi Fenerbahçe. İki farklı galibiyete ulaştığında kalesinde gördüğü iki net pozisyon da vardı. Kocaman'ın oyun anlayışından problemler üretmeye niyetli Alanyaspor'un da olduğu meydandaydı. Maç, kendi hikayesinde "kolay" olmaktan çıkmıştı.
Valbuena seçimi, bu süreçte artık alışmamız gereken bir durum olacak. Rakibin tehdit oranının yüksek olduğu deplasmanlarda veya rakipler karşısında Fransız yerini "daha mücadeleci" olana devredecek. Kadıköy'de ise yeteneklerini sistemin hizmetine sunacak. Planların "kazanmanın" üstüne kurulduğu bir dönemde hem yıldız, hem de hamle oyuncusu olarak izleyeceğiz onu. Her rakip tehlikeli, hiçbir takım kesin favori değil. Dün iki takım da bir saniye bile taktik disiplinden uzaklaşmamaya çalıştılar. Üç farkla geriye düştüğünde Alanyaspor'un hemen kapanması, yardımlaşması veya Fenerbahçeli oyuncuların üçlü - dörtlü sıkıştırmalar ile bir an önce topu ger i kazanma çabaları vardı. Hikmet Karaman, bir gol attığında Fenerbahçeli oyuncuların içine "panik" virüsünü sokacağını çok iyi biliyordu.
Fernandao'nun ilk golü ofsayttı. Eğer maçın ilk golü olsaydı, çok gürültü çıkardı. Attığı ikinci gol ise yardımcının gözünden kaçtı, top çizgiyi geçtiği halde oyuna devam edildi. Tabelada eşitlik yazsaydı, bu pozisyon da çok gürültü çıkarırdı.
Beşiktaş maçı öncesinde üç puanlık farkı cebine koyup, kazanma mecburiyetini rakibine bırakarak hazırlanma şansı doğdu Fenerbahçe'nin. Artık her haftanın başka hesapların yapıldığı final dakikaları olacak. "En zor altı hafta"nın bitimine yaklaştılar. Yokuşun bitip, inişin başlayacağı günler öncesinde Kocaman kendi pususunu kuracaktır.
Trabzonspor maçı ile başlayan çıkışın, son iki hafta galibiyetlerle taçlanması Fenerbahçe'nin güvenini ve inancını elbette yükseltecek. Topal- Souza ikilisinin orta sahaya duvar olmasının peşine, Giuliano'nun oyun aklı ve klası ile skor yapmakta da sıkıntı çekmemeye başladılar. Yine iki haftadır Isla'nın neredeyse tüm gollerde resim karesine girmesi de önemli. İmkanlarının yarıştığı rakiplerinin çok gerisinde kaldığı bir sezonda böylesine ciddi bir tehdit olmayı başarmak, hedef sıcaklığını korumak, Aykut Kocaman'ın farkı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA