Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Herkes çilek, Fenerbahçe biber aldı

“F.Bahçe böyle mi oynar?” algısıyla değerlendirdiğinizde eleştirenler haklı. Ama “Sahadaki kadronun F.Bahçe geleneğiyle bir alakası var mı?” diye sorduğunuz zaman, durup; düşünüyorlar. Transfer döneminde, rakipler çilek toplarken, Fenerbahçe biber almak zorundaydı”

Sezon bitince, hesap-kitap bölümü başlayacak. Birkaç gün önce Fenerbahçe taraftarıyla yapılan bir anket gönderildi. Taraftar başarıyı ikiye bölmüş; sportif ve kurumsal olarak... İkisinden birinin onları mutlu edeceğini belirtiyorlar. Aykut Kocaman ile ilgili soruya ise yüzde 32'si 'kalmalı' derken, yüzde 44'ü 'değişmeli' yanıtını vermiş. Yani; taraftarın yarısına yakını iki bölümde de başarı görmemiş. Önümüze hemen bakış açısı geliyor... Mesajlaştığım bir çok taraftar var. Hemen hepsi oynanan futboldan şikayet ediyor; sonra da kupa olmamasından yakınıyor. Başarının tarifinde esasen şartların geçerli olduğu unutulmuş gibi.

KOCAMAN, HÜCUMCU YANAL'I GEÇMİŞ
Aykut Hoca'yı başarısız bulanların, Abdullah Avcı'yı başarılı bulması gibi de bir durum söz konusu. Başakşehir'in performansını onaylayan bakış açısında, camiasının olmaması, kısıtlı bütçe ile elde ettiği performans var. Halbuki, Başakşehir'in bu sezondaki imkanları, Fenerbahçe'nin çok üstündeydi. "Fenerbahçe böyle mi oynar?" algısıyla değerlendirme yaptığınızda, hepsi haklılar... Ama "Sahadaki kadro kalitesinin Fenerbahçe geleneğiyle bir alakası var mı?" diye sorduğunuz zaman, durup; düşünüyorlar. Bugün itibarıyla Aykut Kocaman'lı takım, Ersun Yanal'ın hücum oynayan, şampiyon kadrosunu gol sayısında geçti. Üstelik Fenerbahçe taraftarının beğenerek baktığı ligdeki diğer takımlardan da fazla attılar. Algı bu işte, "Defans oynuyor" denilen Fenerbahçe, en çok golü de atmış. Buyrun; buradan yakın.

KADIKÖY'ÜN BOŞ KOLTUKLARI VE HAKEMLER...
Bir benzetme ile devam edelim. Transfer döneminde, rakip takımlar çilek toplarken, Fenerbahçe biber almak zorundaydı. Bu bakış açısında, Kjaer ve Lens gitmese, Vitor Pereira'ya sağlanan 70 milyon Euro'luk bütçe Aykut Kocaman'a verilseydi, bugünkü durumda eleştiri keskinliği makul görülebilirdi. Elbette hatalar yapılmış, analizlerde farklı sonuçlar ortaya çıkmıştır. Ancak Fenerbahçe taraftarı şunu iyi bilmeli, onları şampiyonluk sevincinden mahrum eden Kadıköy'ün boş koltukları önünde kaybedilen puanlardır. Kritik maçlardaki hakem yanlışlarıdır. Kupayı kaybettiren 10 pozisyonun ikisini gole çevirebilen oyuncu becerisidir. Son sözümüzü bir test ile bitirelim. Zirvedeki diğer üç takımın herhangi birinden beğendiğiniz iki oyuncu alın, kadroya koyun ve kendinize, "Bunlar bizde olsaydı, ne olurdu?" diye sorun.

GÖZTEPE'NİN TARİHİ VE GELENEĞİ VAR
Türkıye'nın en köklü takımlarından biri, sezonun son sözüne ortak oldu. Göztepe taraftarı ve tarihi geleneğiyle, kazanmak üstüne kurgulanan bir takım. Şampiyonun kim olacağına karar verme fırsatını da buldular. Tüm Türkiye'nin gözü-kulağı bu maçta olacak ve kendi sahasında seyircisiyle büyüyen bir takım, deplasmanlarda sıkıntılar yaşayan bir numaralı şampiyon adayını ağırlayacak. Kendi kaderi ellerinde olan Galatasaray ile Göztepe'nin kendi hukuku oynuyor. Herkese "Göztepe kazanabilir" mesajını veren de kadro veya teknik adamdan öte, geleneklerdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA