Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Transfer ama nasıl?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal sezonu bitiren konuşmasını, "Şampiyonlukta buluşmak üzere" anlamına gelen cümlelerle noktaladı. Başkan Ali Koç ise son açıklamasında UEFA'nın kararından sonra transferin şeklini vereceklerini söyledi. Bir yanda iddia, öte tarafta mali gerçekler. Zor bir seçimin arifesindeler ve Avrupa yasağı geldiği anda katılamayacakları bir Şampiyonlar Ligi için, kesenin ağzı açılır mı diye de düşünecekler. Bu nedenle transferde adı geçen oyuncuların ve fedakârlıkların anlamı değişecek.

F.Bahçe taraftarı anlamaz

ŞAMPİYON olmadan geçen 5 sezonun ardından, Fenerbahçe taraftarına "bekleme ihtimaliniz var" diyenin yüreği kaç kilodur. O yüzden UEFA kararı kadar, bunun artçılarını doğru açıklayabilmek gerekiyor. Kulübü günün gerçekleri ve gelir tablosu ile yaşatmak, ciddi bir maaş küçülmesini de peşinden getirecektir. Düşük maliyet ve düşük kalite birbirinin kardeşi gibi. Yatırım yapılan kadro ve anlamını doğru tarif eder, geçen senenin kibir yanlışları içine girilmezse, belki taraftara bunu anlatırsınız. Ancak geçen senenin pısırık oyunu ile karşılarına yine çıkarlarsa, Ali Koç sevgisi ile taraftar sabrı arasında denk bir kavga yaşanır.

Yanal'ın planları

ERSUN Yanal, bugüne kadar çok az teknik direktörün sahip olduğu imkânı yakaladı. Takımdan ayrılan 12 oyuncusu var ve daha konsantre bir kadro için transferi yönlendirebilecek. Beşi ilk 11'e olmak üzere sekiz transfer yapmak istiyorlar. Hem kadro kalitesini arttıracak, hem de geliştireceği yedekleri olacak. Yanal'ın bunu avantaj ve dezavantaj olarak gördüğünü biliyoruz. Rakipleri yaşlanırken, kendi takımı gençleşiyor. Yapılanmada bir yıl öndeler. Dolayısıyla uyum problemleri minimumda olacak. Ancak Fenerbahçe'nin Bursaspor'un ardından en çok gol kaçıran takım olmak gibi bir hüneri de var. Ustalık devreye girdiğinde, gençlik çok iş yapmıyor yani.

Rakip sayısı arttı

Yeni sezonun bir başka özelliği de zirveye oynayan takım sayısının en az 5 olması. Elbette geçen sezonun Malatya, Konya gibi sürprizlerini de bir kenara koymak gerekiyor. Üç büyüklerin yanına, artık istikrar kazanan Trabzonspor ile kadrosunu korur ve geliştirirse Başakşehir'i eklemek yanlış olmaz. Bu yüzden, kim şampiyonluk planı yapıyorsa, artık daha geniş düşünüp, daha uzun vadeli plan yapmak durumunda.
Kolarov tamam, Muriç yolda

ROMA'NIN 33 yaşındaki kaptanı Kolarov'u renklerine katmak üzere Fenerbahçe. Sadece iyi bir oyuncu almıyor, gerçek bir takım liderine de sahip olacak. Sol bek değil, sol stoper oynama ihtimali daha yüksek. Frikik kullanıyor, doğru karar veriyor, Serie A ve Premier Lig tecrübeleri de cebinde. Vedat Muriç için geri sayım devam ediyor. Sezonun en kritik oyuncularındandı ve üçüncü bölge için alternatif plan oluşturmak istediğinizde de, çok önemli bir seçenek. Yani; çok kızdığımız Comolli; Ben Arfa, Kruse gibi ekstra oyuncuları da ikna edip, Kadıköy'e getirirse, oyuncu kalitesi ile birlikte yükselen keyifli bir futbol için beklentilerimiz büyür.

Abdullah Avcı'nın sezonu

ABDULLAH Avcı, küçülme sezonunda imza attı Beşiktaş'a. Fenerbahçe'nin de istekli olduğu bir teknik adamdı. Artık büyük kulüpte iddiasını gösterme zamanı gelmişti, bu yüzden imkânları düşünmeden, büyük havuza geçti. Avcı'nın en önemli özelliği, oyun üstünden gelişen bir takım oluşturmasıdır. Bu yüzden futbolcuların isimlerinden çok, performanslarını önemser ve ne olursa olsun taktik disiplinden taviz vermez. Şenol Güneş, bazı yıldızlarının oyundaki eksiklerine göz yumabiliyordu. Avcı da bunu yapar. Fakat işini şansa bırakmak istemez, bu nedenle alışkanlıklara da izin vermez. Beşiktaş, üç sezon sonra başka bir takım olacak, daha fazla üretecektir. Dört sezonu hep ilk 11'de en az beş oyuncu değiştirmek zorunda kalarak geçirmişti Şenol Güneş. Abdullah Hoca bu nedenle kiralık tecrübeliler mi, yoksa gelişecek gençler mi seçer bilinmez. Mutlaka bir harman yapacaktır ama Başakşehir performansını tecrübeli kadrosu sağladı. İlginç bir ikilem yaşayabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA