Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Fırat çok iyi yönetti

Son yılların en tuhaf, en gerilimli maçlarından birini izledik. Yılda milyonlarca Euro kazanan bazı oyuncuların ağır ihanetini gördük. Maçın önüne, gösterilen kırmızı kartlar geçti. Kırk yıldır futbolun içindeyim, üç kırmızı kartın da göstere göstere geldiğini, ihanet statüsüne girdiğini, şampiyonluk yarışında mücadele eden takımlarına önemli zararlar verdiğini hiç bu kadar yakından görmedim. Beşiktaş maça golle başlıyor, Topal'ın hatasında Talisca, Negredo'ya fevkalade bir pas çıkartıyor, o da çok akıllı bir vuruşla golü yapıyordu. Hemen ardından bu gole Fenerbahçe, Soldado'nun tecrübesi ve mükemmel vuruş tekniğiyle cevap verdi. Ne olduysa ilk yarının son dakikasında yaşandı. Sarı kartı olan Alper, Tolgay'ı tuttu, savurdu, yere itti. Hakeme adeta "Beni oyundan at" dedi ve tabii ki atıldı. Fenerbahçe 10 kişi kalmıştı ama hemen akabinde devre biterken Mehmet Ekici'nin müthiş pasıyla Şener golü yaptı. İkinci yarı her şey Beşiktaş için daha kolay olabilir diye düşünüyorduk. Zira rakip 10 kişiydi ama bu sefer ihaneti Quaresma yaptı. De Souza'nın suratına vurdu ve atıldı. Bu ihanet sadece bu maç için değil, şampiyonluk yarışında koşan Beşiktaş'ın önümüzdeki en az 2 maçını daha etkiledi. Trabzon'da olmayacak, sonraki maçta da oynayamayacak. 2 maç ceza alırsa dua etsin!
Fenerbahçe lig maçında yaptığını yapmadı. Gömülmediler, 10'a 10 kalınca da başa baş oynarken bu sefer sahneye başka bir futbol haini çıktı. Sarı kartı olan Volkan Demirel, bir aut pozisyonuna itiraz etmek için ceza alanını terk etti, ardından yardımcı hakeme el kol hareketi yaptı ve tabii ki oyundan atıldı. Bu ihanet belki de Beşiktaş için beraberlik şansı oldu ve Beşiktaş 2-2'yi buldu. Tur ikinci maça kaldı ama iki takım da cezalı oyuncular ve aşırı efor nedeniyle önümüzdeki lig maçları için riske girdiler. Kimse hakem falan demesin. Birkaç faul tartışılır, hatta 100. dakikada Babel'e penaltı olup olmadığı da tartışılabilir ama Fırat Aydınus böylesine inanılmaz zor bir maçı mutlak kontrolde tamamladı. Gösterdiği 3 kırmızıda da yüzde 100 haklı. Sakin kaldı, sert maçta olabildiğince atmosferi düşürmeye çalıştı ve benim kriterlerime göre çok iyi not aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA