Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Özdemir'e soruyorum; neden Zekeriya Alp?

SORU: Türkiye Futbol Federasyonu hâlâ kurulları açıklamadı. Merkez Hakem Kurulu için lobi faaliyetleri olduğu söyleniyor. Zekeriya Alp'in adı geçiyor. Sizce şu anki yönetim mi devam etmeli yoksa bir değişim şart mı?

ÖZDEMİR'E SORUYORUM; NEDEN ZEKERİYA ALP?

NIHAT Özdemir, Merkez Hakem Kurulu teşkilinde yanlış yapıyor. Dedikodular çok vahim. Zekeriya Alp gelebilir. Aslında eski bir hakem çok daha uygun olur zira dünyanın pek az yerinde MHK başkanı hakem kökenli değil. Ama duyuyoruz ki Zekeriya Bey'e ve Nihat Bey'e kurul teşkili için baskılar var. Birçok kişi kendi adamlarını kurula sokmak istiyor. Hakem camiasında hakemlikten çok namı başka yerlere uzanmış bir insan var ki onu kurulda gördüğüm an benim için Zekeriya Alp de Nihat Özdemir de o gün bitmiş olurlar. Sayın Özdemir'e sorum şu, niye Zekeriya Alp? Niye Sabri Çelik ve komitesiyle devam etmiyorsunuz? Ama tabii her şey kurul açıklandıktan sonra belli olacak. O zaman daha net, daha çarpıcı konuşma imkânım olabilir.

SORU: TFF yeni düzenlemeyle kulüpleri mali açıdan da denetleyecek. Bir yandan da Bankalar Birliği ile kulüpler anlaşma yapmaya başladı. Sizce bu adımlar kulüplerimizi mali krizden çıkarır mı?

SIKI DENETİM OLMAZSA İŞLER YİNE SARPA SARAR

SONUNDA devlet olaya el koydu. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'ın girişimiyle önemli düzenlemeler hayata geçirildi ve kulüplerimiz nefes alır hale geldiler. Sadece nefes almakla kalmadılar, uzun yıllara mal olabilecek UEFA cezalarından da bir ölçüde korunmuş oldular. Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma ve borç yapılanmaları ancak çok sıkı bir kontrol olursa anlam taşır. Eğer TFF kontrollerini gevşetir ya da cezai müeyyideleri tam olarak uygulamaz ise birkaç yıl sonra işler yine sarpa sarar. Üstelik kulüpler bu milletin parasını da çarçur etmiş olurlar.
SORU: Mali önlemler alınırken, bir yandan kulüpler de ciddi maliyetli transferlere devam ediyor. Son olarak G.Saray, Babel'e 3 yıllık 9.5 milyon Euro ödeneceğini açıkladı. Sizce verilen bu rakam normal mi?

BABEL'İN RAKAMI KORKUNÇ

BU rakamlar dünya ortalamalarının çok üzerinde. Yaşını başını almış, futbol hayatının son demlerine yaklaşmış oyunculara korkunç paralar ödeniyor. Ama dedik ya Türkiye Futbol Federasyonu mutlak ve mutlak denetim ve ceza müesseselerini kusursuz olarak uygulamalıdır.
SORU: Beşiktaş'ta teknik direktör Abdullah Avcı, yönetimin satma planları yaptığı Vida, Medel, Oğuzhan ve Orkan'ın takımda tutulmasını, Kagawa'nın da yeniden kiralanmasını istedi. Bu tercihleri nasıl buluyorsunuz?

AVCI'YI ALIYORSANIZ ÖNEMLİ OYUNCULARI SATAMAZSINIZ

BEŞIKTAŞ olarak eğer Abdullah Avcı'yı takımın başına getiriyorsanız ve mevcut kadronuz hâlâ Türkiye'nin en iyi kadrolarından biriyse önemli oyuncularınızı satamazsınız. Abdullah Avcı'nın kalmasını istediği oyuncular, takım için çok yararlı. Zaten görünen o ki Ricardo Quaresma ve Jeremain Lens ile yollar ayrılacak. Eğer yukarıda belirtilen oyunculardan bir kısmı da giderse Beşiktaş yeni sezonda güç kaybeder.
SORU: Ozan Kabak, Stuttgart'tan Schalke 04'e transfer oldu. Milli oyuncu orada da başarılı olur mu?

OZAN KABAK BU İŞİ BAŞARIR

OZAN Kabak gittiği her takıma büyük faydalar sağlıyor. Galatasaray'a para kazandırdı, muhtemelen Stuttgart'a da zarar ettirmedi. Ama artık Schalke'de Stuttgart'taki gibi başarılı olmalı. Ben yeteneği ve hırsıyla bu işin altından kalkabileceğine inanıyorum.

SORU: Trabzonspor John Obi Mikel'i kadrosuna kattı. Bu transferi nasıl değerlendiriyorsunuz?

OBİ MİKEL ÇOK DOĞRU KARAR

TRABZONSPOR yönetimi doğru işler yapıyor. Gencecik oyuncuların yanına 10 yıllık Premier Lig tecrübesi olan Obi Mikel'i almaları çok doğru karar. 10 yıl İngiltere'de futbol oynamış bir adamın profesyonel ahlakından asla şüphe edilmez. Kariyeri de ortada, yeter ki sakatlık gibi bir sorun yaşamasın. Üstelik bonservisi elinde olması nedeniyle neredeyse sıradan bir yabancı futbolcu kadar külfet getirecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA