Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Terim kişilerin üstündedir!

Rakipleri kazanmıştı Galatasaray'ın...
Mutlaka kazanması gereken bir maç gibi gözükse de önündeki maç trafiğine baktığımızda telafisi vardı. Ancak kiminle konuşursak konuşalım, daha 20. dakikada 2-0'ı düşünmezdi. Zor geçeceği düşünülüyordu ama Terim'in çalıştırdığı takımların maçlara iyi başlama geleneği var. Gerçekten de çok coşkulu başladılar.
Galatasaray presle çıkarmadı Kayserispor'u ve benzer pozisyonlarda iki gol buldu. Ama ilk golün ofsayt olduğunu söylemeliyiz.
Hani bir laf vardır, "Gölge etme başka ihsan istemem senden" diye... Cüneyt Çakır karışma bu maça işte...
Galatasaray ne güzel oynuyordu. Umut'a yapılan pozisyonda sarı kart göster. Bana göre; top yüksekte ve bariz gol şansı olmadığı için kırmızı değildi o pozisyon. Tamam yardımcı hakem hata yapabilir, ama Cüneyt hocam sen gölge etme...
Avantajı oynatıyor, sonra kart vereceğim diyor vazgeçiyor...
İlk 20 dakikada muhteşem bir Galatasaray, sonra biraz daha kontrollü oyun ve geriye dönüş. Galatasaray maçın başındaki futbolu ile kazanmaya geldiğinin mesajını verdi.
Kayserispor şok oldu. Oynayamadı değil Kayseri oynatılmadı Galatasaray tarafından.
Bir de Kayserispor böyle pres yapan, oynatmayan bir Galatasaray beklemiyordu.
Ayrıca futbolda çok havaya girmeyeceksiniz. Büyük takımlar gelir, Galatasaray gibi sizi çıkarmaz.
Hoca değişikliğinden sonra Selçuk İnan'ın konsantrasyonu da güveni de arttı.
Ama ben Selçuk ve birkaç oyuncunun giden antrenör hakkında konuşmalarını beğenmedim. Galatasaray'da Tudor puansal olarak kötü bir miras bırakmadı.
Fakat ben hep söylüyorum; Terim boşta olduğu dönemlerde oradaki teknik adam baskı altındadır. En doğrusu da Terim'in bir şekilde oraya gelmesidir.
Devre arasında Sumudica iki değişiklikle oyunu değiştirdi. 2-0 hep söylerim tehlikeli skordur. 1-2'yi yakaladığınızda psikolojik faktörler girer devreye. 1-2'den sonra Kayserispor, 2-3 pozisyonu ya Muslera'ya takıldı ya da oyuncularının kabiliyetsizliğinden kullanamadı.
Şimdi Galatasaray, yarışta 'ben de varım' dedi. Hafta sonu 40-45 bin taraftar gelir stada, yeni yönetim... İşin ilginci Fatih Terim'i getirenler yok oldu. Fatih Terim artık bireysel kişilerin üstündedir.
Galatasaray'ın dışında olduğu sürece de beklenen bir teknik adamdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA