Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Kocaman haklı çıktı

Tam Aykut Kocaman'ın istediği gibi bir ilk yarı oynandı. Bunda sadece Kocaman'ın değil Abdullah Avcı'nın abartılı sakinliği de rol oynadı.
Bazen teknik adamlar böylesi maçlara oyuncuları, "Aman strese girmeyelim" diye hazırlar. Ama elindeki kadro zaten tecrübeli Avcı'nın... Kocaman'ın elindeki kadro da çok tecrübeli ve ikisi de sinüs-kosinüs ile çalışan teknik adamlar. Ve burada sürprizi yiyen Avcı oldu. Geride 2'ye 1 pas yaparken Fenerbahçe üçlü baskıyla pozisyonlar buldu. Birkaç şutun dışında Başakşehir'in tek pozisyonu Chedjou'nun kafası...
Fenerbahçe'nin ise gol dışında üç tane var ki, biri direkten döndü. Kısaca konsantrasyon 1-0 önde tamamladı ilk yarıyı diyebiliriz.
Başakşehir ligin zirvesindeki rahatlığı ve ev sahibi olayını abarttı bana göre. Lig maçı gibi değil idman maçı gibi görmüş olabilirler. Daha başka bir takım olsa bunu yaparsın ama rakibin Fenerbahçe...
Avcı şurada da hata yaptı. 8-10 ay oynamamış Chedjou'yu dün sahaya sürdü. Bana göre abartılı bir güven olmuş. Sadece stoper olsa neyse. Önde Emre ve onun önündeki Mossoro da yok. Yani omurgan yok. Bir de Emre var gibi oynarsanız olmaz. Israrla devam etti buna.. Elindeki Mahmut ve Gökhan topu alıp çabuk çıkabilecek oyuncular değildi.
Başakşehir'in en büyük kozu pas yapıp, oyunu terse çevirmek ama sadece 2 kez yapabildiler bunu.
Ataklarda Arda'ya yoğunluk olunca da önlemi kolay bir takım haline geldi Başakşehir.
Fenerbahçe'ye gelince; "Beraberlik bana yeter, kazanamazsam da sorun değil" diyen bir teknik adamın takımına karşı Fenerbahçe'nin "Bugün biz kazanamazsak lig yarışı hayal olur" dediği bir ilk yarı geçirdik. Ayrıca Fenerbahçe'de geçen hafta 11'de başlayıp iyi oynayan iki oyuncu da kenardaydı. Alper ve Valbuena. Kocaman da Valbuena'sız başlayarak riske girdi, sadece kupada 1 golü olan Aatif'ı 11'e koyarak. Belki bunu Giuliano'yu daha fazla kullanmak için yaptı... Alex'ten itibaren Kocaman bu kararları alıyor. Belki de Kocaman maçı kaybetse ligden kopacaktı.
Buna kumar mı denir, idealistlik mi denir?
Valbuena ile başlamayıp kaybetseydi, Kocaman da çok şey kaybedecekti.
Özellikle medyada çok ağır eleştiriler olacaktı.
Ama böyle oynayıp kazanacağını kimse beklemiyordu.
Taraftarın sosyal medyada yazdığı "Böyle oynayın, canımızı verelim" lafı da gösteriyor Fenerbahçe'nin performansını...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA